VOORBESCHOUWING: PSV – FC Utrecht | KNVB Beker

FC Utrecht staat morgenavond (donderdag) in Eindhoven tegenover PSV. In het Philips Stadion begint de wedstrijd, waarin een plek in de derde ronde van de KNVB Beker op het spel staat, om 20.45 uur.

“Ik heb er geloof in”, vertelt trainer/coach Robby Alflen van FC Utrecht, vooruitblikkend op het duel met de Eindhovenaren. “Dat baseer ik enerzijds op de stijgende lijn die wij als team te pakken hebben en anderzijds op de speelstijl die PSV dit seizoen hanteert. Ze spelen vrij reactief voetbal, ook thuis. Daar moeten wij op inspelen door zuinig te zijn met en geduldig te zijn in balbezit.” Want, zo zegt Alflen: “Doe je dat niet, dan krijg je het deksel op de neus.”

Alflen ziet in de KNVB Beker een mooie uitdaging voor zijn ploeg. “De KNVB Beker is een hoofdprijs, zeker voor een club als FC Utrecht. Wat PEC Zwolle vorig seizoen heeft neergezet (de ploeg won de KNVB Beker, red.) is heel moeilijk. Maar dat kan dus wel.”

Ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen zondag, waarin FC Utrecht met 1-0 won van FC Groningen, heeft Alflen minder spelers tot zijn beschikking. Zo is aanvoerder Willem Janssen vanwege een botbreuk in zijn hand niet inzetbaar. Mopperen doet Alflen niet. “Spelers die ik niet kan inzetten, kan ik niet inzetten. Zo simpel is het. In de spelers die ik wél tot mijn beschikking heb, heb ik het volste vertrouwen.”

VOORBESCHOUWING: PSV – FC Utrecht | KNVB Beker

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

One thought on “VOORBESCHOUWING: PSV – FC Utrecht | KNVB Beker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.