Voorbeschouwing: FC Utrecht – AFC Ajax

31 januari 2014  FC Utrecht – AFC Ajax

Dat de wedstrijd leeft bij de supporters moge duidelijk zijn. “ FC Utrecht – AFC Ajax is altijd een bijzondere ontmoeting”, meent Wouters. “Dit geldt niet alleen voor de supporters, want ook in de spelersgroep leeft deze wedstrijd.”

Voorbereiding
De voorbereiding op de wedstrijd gaat gepaard met een naderend sluiten van de transfermarkt. “Dit beïnvloedt enigszins de aanloop naar zondag, omdat het redelijk hectisch is op het moment. We hikken tegen een deadline aan, dus de vraag is of het wel of niet lukt met bepaalde spelers. Het is niet alleen voor ons hectisch, maar ook voor de desbetreffende spelers. Zij komen hier aan en moeten gelijk op het veld verschijnen, want het is zomaar mogelijk dat ze zondag al in actie komen. Zo kort is die periode.”

Eigen ploeg
FC Utrecht maakt momenteel een mindere fase door. De ploeg van trainer Jan Wouters werd door N.E.C. uitgeschakeld in de kwartfinale van de beker. Tevens was N.E.C. de laatste ploeg waar FC Utrecht de volle buit tegen haalde, namelijk op 6 december van vorig jaar. “De ploeg heeft wat tikjes te verduren gekregen. Dan misten we een aantal spitsen, dan een aantal vleugelspelers. Het is improviseren geweest de laatste tijd. De focus ligt nu op de belangrijke periode die voor ons ligt.”

Tegenstander
In Ajax treft FC Utrecht een goed geoliede machine. “Momenteel is Ajax de best voetballende ploeg van Nederland. Ze raken niet snel in paniek en vinden altijd de oplossing.” Eerder dit seizoen verloor FC Utrecht in de Amsterdam ArenA met 3-0 van Ajax. “We speelden toen een prima eerste helft en vergaten onszelf te belonen. Vlak voor rust kwam Ajax door een fout aan onze zijde op een 1-0 voorsprong. Na rust waren we niet bij machte om terug in de wedstrijd te geraken.”

Blessures en schorsingen
Trainer Jan Wouters kan zondag geen beroep doen op centrale verdediger Kai Heerings. Hij ontving afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade zijn vierde gele kaart van het seizoen en is daardoor automatisch geschorst. Vanwege uiteenlopend blessureleed zijn eveneens Dave Bulthuis, Edouard Duplan, Cedric van der Gun, Willem Janssen, Johan Mårtensson en Jacob Mulenga niet inzetbaar.

Kaartverkoop
Zorg dat je FC Utrecht – Ajax niet mist en verzeker je van een toegangskaart! De wedstrijd tegen Ajax wordt om 12.30 uur in Stadion Galgenwaard afgetrapt. Voor dit duel is sprake van 1-op-1-verkoop. Dat wil zeggen dat alleen clubkaarthouders van FC Utrecht een kaart kunnen kopen. Seizoenkaarthouders kunnen eveneens een extra toegangskaart aanschaffen. De hoofdtribune is zondag volledig uitverkocht. Dit wil zeggen dat zowel voor de businesstribune als voor de publieke delen van deze tribune geen plaatsen meer beschikbaar zijn. Voor de overige tribunes zijn nog kaarten beschikbaar. Verkoop loopt via de FC Utrecht Fanshopinternet en TicketBox en uiterlijk tot en met zaterdag 1 februari. Op de wedstrijddag zijn de kassa’s gesloten.

Geef een reactie hieronder als je deze menig deelt:

Gezonde rivaliteit, respect voor elkaar

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.