Feitjes en Weetjes: PSV – FC Utrecht

Van alle spelers uit de huidige selectie van FC Utrecht was er nog maar één geboren toen de Utrechters voor het laatst wonnen van PSV in Eindhoven. Dat was Jeroen Verhoeven, die als baby ongetwijfeld ook niet al te veel heeft meegekregen van de 2-3 overwinning die FC Utrecht op 25 oktober 1980 in de Lichtstad boekte.

Speciaal daarom, voor alle spelers én Jeroen Verhoeven, ook nog even de namen van de Utrechtse doelpuntenmakers van destijds: Leo van Veen, Ton de Kruyk en Gerard van der Lem.

Die bewuste Utrechtse zege, dat was ook de enige tot nu toe in de clubhistorie. Van de 44 eerdere competitie-edities van PSV – FC Utrecht won FC Utrecht er dus één, eindigden er vijf in een gelijkspel en was het verder telkens PSV dat de punten pakte.

PSV is dus het zwarte beest van FC Utrecht, dat de laatste achttien keer zonder punten het Philips Stadion verliet. Het is bovendien de koploper van de Eredivisie en al veertien Eredivisieduels op rij ongeslagen. FC Utrecht won voor het laatst in een uitwedstrijd van de nummer één van de Eredivisie op 3 oktober 2010. Toen versloeg FC Utrecht in de Amsterdam ArenA Ajax met 1-2.

Uit winnen van teams uit de top van de ranglijst, dat heeft FC Utrecht dit seizoen al bewezen te kunnen. Het klopte Feyenoord (vierde plaats) in De Kuip met 1-2 en won in het AFAS Stadion zelfs met 0-3 van nummer vijf AZ.

Komt Ramon Leeuwin namens FC Utrecht in actie tegen PSV, dan is het duel in Eindhoven zijn honderdste in de Eredivisie. Tot nu toe speelde de centrale verdediger 45 Eredivisiewedstrijden namens ADO Den Haag, 32 namens SC Cambuur en 22 namens FC Utrecht.

Feitjes en Weetjes: PSV – FC Utrecht

 

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.