Jong FC Utrecht verliest met 0-3 van RKC Waalwijk

jeroen verhoeven 2013-02-04 jong Utrecht - jong RKC vld oplopenDe Utrechtse beloften hebben de thuiswedstrijd tegen Jong RKC Waalwijk met 0-3 verloren. De nederlaag kwam tot stand door persoonlijke fouten in de verdediging van FC Utrecht. Door het verlies duikelt FC Utrecht naar de derde plaats in de Beloftencompetitie Divisie A. RKC passeert FC Utrecht .

De ploeg startte met acht spelers van het eerste elftal in de basis. Alleen Jordi Balk, Yannick Corti en Elroy Pappot waren spelers van de beloftenselectie. FC Utrecht begon niet goed aan het duel. Zonder overtuiging werd het team door de gasten onderdruk gezet. In de eerste helft kreeg FC Utrecht geen enkele kans en werd het zelfs niet gevaarlijk.

0-1
De eerste goal van het duel viel na een kwartier. Gelegenheidsrechtsback Marcus Nilsson werd aan de kant gezet door Fuhrgill Zeldenrust. Zijn voorzet ging over doelman Jeroen Verhoeven heen en Dennis Lemke kon vrij inkoppen bij de tweede paal, 0-1. FC Utrecht probeerde na de goal iets terug te doen, maar was te slordig. Bovendien gaf RKC niets weg.

Goede bedoelingen
In de rust kwam Esmat Shanwary in de ploeg voor Leon de Kogel, die wat last van zijn schouder had. Met goede bedoelingen begon FC Utrecht aan het tweede bedrijf in de jacht op de gelijkmaker. Een gevaarlijke vrijetrap van Yannick Cortie en een afstandsschot van Johan Mårtensson brachten niet de 1-1. Ook een schot van Nilsson spatte uiteen op de paal. De poging van de Zweed werd overigens afgefloten wegens buitenspel.

jeroen verhoeven 2013-02-04 jong utrecht jong rkc tegendoelpunt0-2
Na een uur spelen viel de tweede treffer voor de gasten. Jordi Balk verspeelde ongelukkig de bal aan de rechterkant. Zeldenrust kon in het vervolg de bal onder Verhoeven door schuiven en de 0-2 aantekenen.

0-3
Vijf minuten later was het diezelfde Zeldenrust die de deur voorgoed in het slot gooide. Doelman Verhoeven liet op onverklaarbare wijze een terugspeelbal van zijn voet af stuitteren. De linker aanvaller uit Waalwijk was attent en schoot de bal in het doel.

Penalty
Een kwartier voor tijd dreigde een nog grotere nederlaag. Kai Heerings haalde Dennis Lemke onderuit in het strafschopgebied. Scheidsrechter Koekoek gaf een penalty en een gele kaart aan Heerings. Aanvoerder Hafid Salhi ging achter de bal staan, maar schoot deze na het fluitsignaal over het Utrechtse doel.

Door de nederlaag gaat RKC Waalwijk FC Utrecht voorbij in de Beloftencompetitie Divisie A. Utrecht staat nu derde. Het was de enige wedstrijd die maandagavond in de hoogste divisie van de beloften werd gespeeld.

Karakteristieken

Scoreverloop:

0-1 15’ Dennis Lemke
0-2 62’ Furhgill Zeldenrust
0-3 67’ Furhgill Zeldenrust

Scheidsrechter: Tom Koekoek

Geel:
25’ Jordi Balk
75’ Kai Heerings

Opstelling Jong FC Utrecht: Jeroen Verhoeven; Marcus Nilsson, Jordi Balk (68’ Soufian Moro), Kai Heerings, Yannick Cortie; Johan Mårtensson, Yassin Ayoub, Yoshiaki Takagi, Elroy Pappot; Bob Schepers, Leon de Kogel (46’ Esmat Shanwary).

Opstelling Jong RKC Waalwijk: Koen van Boxtel; Rewien Ramlal, Luuk Huitermans, Thomas Huijben, Jamie Lawrence; Hafid Salhi, Sigourney Bandjar, Kenny Anderson (76’ Desley Ubbink); Furhgill Zeldenrust, Dennis Lemke (78’ Adikalie Kamara), Richard Barroilhet (70’ Jos Peltzer).

Tekst: FCutrecht.nl

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.