Wim Schoevaart overleden (94)

2013-01-02 Wim Schoevaart 2Wim Schoevaart is dinsdag op 94-jarige leeftijd overleden. Het erelid van Ajax was al sinds 1930 lid. Ter nagedachtenis aan Schoevaart wordt er voorafgaand aan Ajax – Feyenoord, op 20 januari, aanstaande, een minuut stilte gehouden. Ook zullen de spelers van Ajax rouwbanden dragen.

Schoevaart was afkomstig uit een prominente Ajax-familie. Vader Frans was voorzitter, zijn oom Jan commissaris en vice-voorzitter. Beiden hadden in Ajax 1 gespeeld en werden later tot erelid benoemd. Schoevaart werd op 19 september 1930, twaalf jaar oud, lid van Ajax, waar hij ging voetballen en cricketen. Hij bracht het tot het beloftenelftal van Ajax. De cricketsport beoefende hij gedurende dertig jaar.
Na zijn actieve periode diende Schoevaart de club in tal van bestuurlijke functies. Hij werd in 1975 benoemd tot lid van verdienste en in 1988 tot erelid. In dat jaar legde hij als zeventigjarige zijn functies neer, maar hij bleef op tal van gebieden actief binnen de club. Zelf zei hij: “Ik ben geen supporter, ik ben clubman, met brede belangstelling voor alle elftallen en alle leden. Ik loop al lang mee, maar ik ben geen meeloper. Die zijn er al genoeg.”


Onze website van Indoorspeeltuin Plezier is online!

Wat vind je van ons idee? Vertel het ons.

Wil je ons helpen met onze onderneming te starten?
Alle ideeën en suggesties zijn meer dan welkom!!!

Stuur of schrijf ons een bericht.

Meer informatie over de jongeren die bij ons gaan werken/stage lopen?!

Super leuk dat u meer wilt weten over de jongeren die bij ons in indoorspeeltuin Plezier Werken?

Bekijk dan: http://indoorspeeltuinplezier.nl/meer-weten-jongeren-doordeweeks-indoorspeeltuin-plezier-werken/

Wij gaan indoorspeeltuin Plezier starten, die gerund wordt door jongeren met autisme en/of een ontwikkelingsstoornis in samenwerking met zorginstelling ‘Het P.L.E.I.N. der Mogelijkheden’ uit Amersfoort. Wij willen de kinderen die buiten het reguliere onderwijs vallen, een kans geven zich te ontwikkelen in een veilige omgeving. Daardoor krijgen ze toch goed onderwijs op hun niveau. Door de indoorspeeltuin Plezier als sociale onderneming op te zetten krijgen mensen met een beperking weer een kans op werk en/of stage.
Wij gaan de jongeren weer de kans geven om te participeren in de maatschappij en weer succes ervaringen te laten beleven.

Website: http://indoorspeeltuinplezier.nl/
Email: info@indoorspeeltuinplezier.nl
Facebook: https://www.facebook.com/indoorspeeltuinplezier/
Twitter: https://twitter.com/SpeeltuinPlezie
Instagram: https://www.instagram.com/indoorspeeltuinplezier/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCb_po0jd2lPMs6uU6OQGrsg

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.