Voorbeschouwing: NAC – FC Utrecht

Voorbeschouwing: NAC - FC Utrecht Jeroen VerhoevenNa een onderbreking van een kleine twee weken gaat FC Utrecht vrijdagavond op bezoek bij NAC Breda. Het verschil op de ranglijst bedraagt slechts twee punten in het voordeel van de Bredanaren. Trainer Jan Wouters blikt terug op de afgelopen weken en vooruit op het ‘Avondje NAC’.

Terugblik N.E.C. Nijmegen-uit
De laatste wedstrijd van FC Utrecht in de Eredivisie dateert van 16 maart. Op bezoek bij N.E.C. Nijmegen speelde FC Utrecht met 2-2 gelijk. Tweemaal kwam FC Utrecht op voorsprong, echter kon het de overwinning niet over de streep trekken. “We speelden een goede eerste helft, echter in de tweede helft gingen we mee in het opportunisme van de tegenstander. Hierdoor hadden we weinig rustmomenten aan de bal. Als je in de drukte de bal verovert moet je ervoor zorgen dat je hem zo snel mogelijk eruit haalt. Zo kun je rust in je spel creëren. Helaas waren wij niet bij machte om dit te bewerkstelligen.”

Afgelopen week
Door de Nucleaire top in Den Haag werd de geplande thuiswedstrijd tegen SC Cambuur verplaatst van zondag 23 maart naar woensdag 2 april. “Aan de ene kant had ik liever gespeeld afgelopen weekend. Aan de andere kant was er nu de ruimte om spelers met kleine klachten iets meer rust te geven om te kunnen herstellen. De spelers die het aankonden, hebben de normale conditionele prikkel gehad.”

Vorige week bracht FC Utrecht het nieuws naar buiten dat aanvaller Danny Koevermans genoodzaakt was per direct te stoppen met het spelen van betaald voetbal. Dit door terugkerende kuitklachten. “We wisten dat dit risico erin zat. Helaas werkt zijn lichaam niet meer mee. We willen Danny wel graag blijven betrekken bij FC Utrecht. De trainingsvormen die hij mee kan doen, doet hij nog mee. Tevens gaan we beiden kijken of voor hem binnen de technische staf in de toekomst een rol is weggelegd en of die rol hem ligt.”

Heenwedstrijd
Eerder dit seizoen won FC Utrecht op eigen veld met 4-2 van NAC Breda. In de tweede helft kwam FC Utrecht op stoom en overklaste de ploeg van Wouters NAC Breda. Namens FC Utrecht scoorden Jens Toornstra (2), Yassin Ayoub en Jacob Mulenga. Bij NAC Breda namen Danny Verbeek en Anouar Hadouir de doelpunten voor hun rekening.

Tegenstander
NAC Breda speelde in de laatste vijf competitiewedstrijden vier keer gelijk. Alleen thuis tegen Vitesse werd een nederlaag geïncasseerd. NAC Breda doet nog volop mee in de strijd om een play-offplaats. “NAC Breda speelt vanuit een strakke organisatie. Ze hebben veel snelheid voorin met spelers als Elson Hooi en Rydell Poepon. Tevens is Uros Matic een middenvelder met veel diepgang. In eigen huis weet NAC Breda altijd iets extra’s te brengen, dus we zijn gewaarschuwd.”

De belangen voorafgaand aan de wedstrijd zijn bekend. “Voor beide ploegen staat veel op het spel. Wij moeten de aankomende wedstrijden willen winnen, of we nu uit of thuis spelen. Dit valt en staat bij het op juiste moment druk zetten.”

Blessures en schorsingen
Edouard Duplan, Willem Janssen en Yassin Ayoub zijn vrijdagavond niet inzetbaar. Dit trio kampt met een kniekwetsuur. FC Utrecht heeft niet te maken met geschorste spelers.

Voorbeschouwing: NAC – FC Utrecht

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.