Voorbeschouwing: FC Utrecht – PEC Zwolle

FC Utrecht gaat aanstaande zondag op jacht naar de eerste driepunter van 2015. PEC Zwolle komt die dag op bezoek in Stadion Galgenwaard, waar om 14.30 uur wordt afgetrapt. FCUtrecht.nl blikt met trainer/coach Robby Alflen vooruit op het tweede thuisduel van de tweede seizoenshelft.

Een week van vervelende extremen was het, bij FC Utrecht. Een gewapende overval op de burelen van de club, een opstootje tussen Anouar Kali en Kristoffer Peterson op het trainingsveld, waaraan laatstgenoemde een kaakbreuk overhield. “Alles bij elkaar een heel vervelende week. Een knokpartijtje op de training, dat komt vaker voor; overal. Maar de afloop zoals die deze week hier was, die was extreem”, aldus trainer/coach Robby Alflen van FC Utrecht. “En dan de situatie op het stadion. Dat raakt alle betrokkenen, dat voel ík ook.”

Ploeg is er klaar voor
Aan Alflen en diens stafleden de taak om, in deze woelige week, de ploeg klaar te stomen voor het thuisduel met PEC Zwolle van aanstaande zondag. Een duel waarvoor de Cityside, Zuid- en Noordtribune al zo goed als volledig vol zitten. Of dat is gelukt? “Ja, wij zijn er klaar voor”, zegt Alflen stellig. “Hoe gek het misschien ook mag klinken: er is deze week heel goed getraind. Ook vandaag weer.”

Alle kans voor FC Utrecht
PEC Zwolle is een taaie tegenstander. De ploeg staat vierde in de Eredivisie en zit bij de laatste vier ploegen die nog strijden om de KNVB Beker. “Ze zitten al heel lang in een goede flow in Zwolle”, erkent Alflen. “Het gevoel daar is ongetwijfeld goed, ook na de bekerwinst op SC Cambuur van deze week. Maar tegelijkertijd vind ik: zij zijn écht niet beter dan wij.”

Eén team, één doel: drie punten
“Ons staat maar één ding te doen”, stelt Alflen, “en dat is zondag de drie punten pakken. Niet alleen omdat we een thuiswedstrijd spelen en voor de fans willen winnen, maar omdat de hele club dat nu zó ongelooflijk goed kan gebruiken. Dat besef is er altijd bij de staf, bij de spelers. Maar nu zéker.”

Voorbeschouwing: FC Utrecht – PEC Zwolle

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.