Voorbeschouwing: FC Utrecht – SC Heerenveen

Jeroen verhoeven duikt op de training FC UtrechtFC Utrecht speelt komende zondag in Stadion Galgenwaard tegen sc Heerenveen. Beide clubs speelden afgelopen week in de KNVB beker. En met succes. FC Utrecht schakelde Kozakken Boys uit en ook sc Heerenveen bekert door na hun overwinning op VVV-Venlo.

“We spelen zondag tegen een ploeg die afgelopen speelronde bovenin het linkerrijtje had kunnen staan”, vertelt Wouters. “Nu kunnen we in punten gelijk met Heerenveen komen. Het laat zien hoe gek deze competitie is. Het staat allemaal dichtbij elkaar. Iedere ploeg in de Eredivisie vertoont wisselvalligheid en dat geldt ook voor ons. De wedstrijd tegen Heerenveen is een belangrijk duel om de aansluiting met de top van de ranglijst te krijgen.”

Vastigheden
Voor die wisselvalligheid bij zijn ploeg heeft de Utrechtse trainer een duidelijke verklaring. “We hebben te maken met veel blessures. Vooral aan onze rechterkant ontbreekt een aantal spelers. Duplan, Sarota, Janssen en Mårtensson zijn voor die kant aan het veld allemaal niet beschikbaar. Dan moet je gaan puzzelen en speel je steeds in een andere samenstelling”, legt Wouters uit. “Dan is het zo goed als onmogelijk om vastigheden in het elftal te creëren. Bovendien hebben door die blessures al verschillende jeugdspelers hun debuut gemaakt. Dat is natuurlijk mooi voor de spelers en goed voor onze Academie, maar voor hun ontwikkeling is het eigenlijk te vroeg om deze spelers nu al te brengen. Ze hebben het echter goed gedaan”, benadrukt de trainer.

De wedstrijd tegen Heerenveen betekent weer een thuisduel. FC Utrecht doet het dit jaar goed in thuisduels. “Dan zie je toch dat je met de steun van het publiek heel aardig voor de dag kunt komen. Die support in Stadion Galgenwaard heeft ons tegen Roda JC en NAC Breda geholpen om de wedstrijd met een goed resultaat af te sluiten.

Blessures
Wouters kan zondag niet beschikken over Willem Janssen (knie) en Johan Mårtensson (knie). Edouard Duplan (voet) en Adam Sarota (knie) zijn nog niet wedstrijdfit.

37433_20131101_training-7769Legend Day
De wedstrijd tegen sc Heerenveen begint zondagmiddag om 16:30 uur. Voorafgaand aan het duel wordt Fan Village gehouden op het Westplein aan de kant van de Cityside. De wedstrijd tegen Heerenveen staat in het teken van Legend Day. Vele oud-spelers van de club bezoeken de wedstrijd en komen hun supporters begroeten. Zo zijn Michael Mols, Stefaan Tanghe, Jan Willem van Ede en Igor Gluscevic aanwezig. Voorafgaand aan de wedstrijd gaan zij naar Fan Village en maken zij een ereronde op het veld van Stadion Galgenwaard waar zij ooit op speelden.

Om de wedstrijd te bezoeken, heb je geen clubkaart nodig; er geldt vrije verkoop. Kaarten zijn tot zaterdagmiddag te koop in de FC Utrecht Fanshop in het stadion. Op de wedstrijddag zijn de kassa’s vanaf 14:30 uur geopend.

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

5 thoughts on “Voorbeschouwing: FC Utrecht – SC Heerenveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.