Feitjes en weetjes: Kozakken Boys – FC Utrecht

Dinsdagavond neemt FC Utrecht het in de derde ronde van de KNVB beker op tegen Kozakken Boys. De wedstrijd op Sportpark De Zwaaier in Werkendam begint om 20:00 uur. 

Onderlinge ontmoetingen
FC Utrecht nam het één keer eerder in de KNVB beker op tegen Kozakken Boys. In het seizoen 1995/1996 speelde FC Utrecht, op 23 augustus 1995, eveneens uit tegen Kozakken Boys. In Werkendam werd het 0-2 voor FC Utrecht onder het toeziend oog van 1.100 toeschouwers. Twee van de drie Eric’s, die destijds in het team van FC Utrecht speelden, scoorden in deze wedstrijd. Eric Smit en Eric van Kessel. De andere Eric was Ten Hag. In de groepsfase speelde FC Utrecht naast Kozakken Boys ook tegen ADO Den Haag (4-0 thuiswinst) en Vios (0-5 uitwinst).

FC Utrecht
Voor de 128ste maal speelt FC Utrecht dinsdagavond een wedstrijd in de KNVB beker. FC Utrecht won 75 van de 127 voorgaande bekerwedstrijden.

FC Utrecht behaalde de derde ronde in de KNVB beker door in de tweede ronde een ruime overwinning te boeken op FC Den Bosch. In Stadion Galgenwaard werd op 25 september overtuigend met 4-1 gewonnen van de Brabanders. Aan Utrechtse zijde scoorden Jens Toornstra (tweemaal), Gévero Markiet en Steve De Ridder.

Kozakken Boys
Kozakken Boys is momenteel de trotse koploper in de Zaterdag Topklasse. In de eerste ronde van de KNVB beker was de ploeg van trainer Dogan Corneille op eigen veld te sterk voor Be Quick 1887. Op Sportpark De Zwaaier werd met 2-1 gewonnen van de ploeg uit Groningen. In de tweede ronde stond er ook een thuisduel op het programma, ditmaal tegen SVV Scheveningen. Hierin waren de Brabanders waren met 3-1 te sterk voor de bezoekers.

FC Utrecht komt een oude bekende tegen bij de Brabanders. Voormalig FC Utrecht-speler Theo Lucius maakt onderdeel uit van de eerste selectie van Kozakken Boys. Tevens speelt Danny Buijs, voormalig speler van onder andere FC Groningen en Feyenoord, bij de Werkendammers.

Voormalig FC Utrecht-speler en -trainer Ton de Chatinier was in het seizoen 2005/2006 eindverantwoordelijk bij Kozakken Boys. Mede door slechte resultaten legde Du Chatinier na de winterstop zijn taken neer.

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.