Feitjes en weetjes: FC Utrecht – sc Heerenveen

fcutrechtOnderlinge ontmoetingen
De Eredivisiewedstrijd FC Utrecht – sc Heerenveen is 21 keer eerder gespeeld. FC Utrecht won op eigen veld acht keer. Zeven maal eindigde het duel in een puntendeling. De Friezen trokken zes keer aan het langste eind.

De laatste editie was op 16 december 2012. FC Utrecht won in Stadion Galgenwaard met 3-1 van sc Heerenveen. De Utrechtse doelpunten werden gemaakt door Leon de Kogel (tweemaal) en Jacob Mulenga. Alfred Finnbogason scoorde uit een penalty namens de Friezen.

De laatste winst van sc Heerenveen bij FC Utrecht dateert van 22 oktober 2011. De Friezen wonnen in Stadion Galgenwaard met 4-1. Sven Kums, Bas Dost, Filip Djuricic en Oussama Assaidi scoorden voor sc Heerenveen en Rodney Sneijder voor FC Utrecht.

De onderlinge ontmoeting eindigde slechts één keer in 0-0. Op 3 februari 2002 werd door beide ploegen niet gescoord.

Vorig seizoen ontmoetten beide ploegen elkaar ook in de eerste ronde van de play-offs. FC Utrecht won twee keer van sc Heerenveen. In Heerenveen won FC Utrecht met 0-1 en in Stadion Galgenwaard werd met 2-1 gewonnen.

FC Utrecht
De laatste elf thuiswedstijden in de Eredivisie is FC Utrecht ongeslagen. Dit is de beste thuisreeks sinds maart 2002 – november 2002 (12 duels). De laatste keer dat FC Utrecht thuis verloor was op 10 februari van dit jaar tegen NEC. FC Utrecht verloor met 0-3 in Stadion Galgenwaard van de Nijmegenaren.

FC Utrecht heeft in de laatste vier thuisduels in de Eredivisie minstens twee keer gescoord. Dit deed de club voor het laatst in meer opeenvolgende duels in de periode april 2011 – oktober 2011 (6 wedstrijden). Die laatste reeks werd beëindigd door sc Heerenveen dat met 1-4 in De Galgenwaard won.

Trainer Jan Wouters heeft tien keer tegen sc Heerenveen gecoacht in de Eredivisie. De Utrechter won drie keer, speelde vier maal gelijk en verloor drie ontmoetingen.

sc Heerenveen
sc Heerenveen maakte zeven keer de openingsgoal in een wedstrijd dit Eredivisieseizoen (net als FC Utrecht, Ajax en Vitesse). Alleen Feyenoord deed dit met negen keer vaker.

De Friezen maakten dit seizoen tot op heden 24 doelpunten, alleen koploper FC Twente maakte er meer (25).

Alfred Finnbogason is momenteel topscorer van de Eredivisie. De enige twee Heerenveen-spelers die ook Eredivisietopscorer werden zijn Afonso Alves (2006/2007, 34 goals) en Bas Dost (2011/2012, 32 goals).

sc Heerenveen-spelers Arnold Kruiswijk (22 september 2002), Yanic Wildschut (6 augustus 2011), Pele van Anholt (22 oktober 2011), Kenny Otigba (16 december 2012) debuteerden allen tegen FC Utrecht in de Eredivisie.

Trainer Marco van Basten heeft vier keer tegen FC Utrecht gecoacht in de Eredivisie en won één keer. Tevens speelde hij één keer gelijk en verloor hij tweemaal.

Verleden bij beide clubs
Niet veel voetballers droegen zowel het shirt van FC Utrecht  als die van sc Heerenveen. Vijf in getal, namelijk: Harry Decheiver, John de Jong, Khalid Sinouh, Rob van Dijk en Pieter Bijl. Laatstgenoemde speelde zelfs 198 wedstrijden in Friese dienst. Hierin trof hij 22 keer doel.

 

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

3 thoughts on “Feitjes en weetjes: FC Utrecht – sc Heerenveen

 • 02/11/2013 at 18:52
  Permalink

  Prijsvraag:
  Voorspel de juiste uitslag van de wedstrijd FC Utrecht tegen SC Heerenveen en win een paar keepershandschoenen van mij.

  Voer de uitslag hieronder als reactie in.
  De uitslag kan je invoeren tot 16.30 uur. SUCCES!!!!
  Bij meerdere goede uitslagen word bepaald door de ruststand.

  Wel grappig om te zien uit de oude doos SC Heerenveen – FC Volendam van April 2009.

  Reply
 • 03/11/2013 at 19:39
  Permalink

  Peter van den Dries, U bent de enige die meegedaan heeft alleen de uitslag verkeerd.

  Volgende week maak ik de zelfde prijsvraag.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.