VOORBESCHOUWING : FC Utrecht – SC Heerenveen

FC Utrecht pakt zondag de Eredivisiedraad op in Stadion Galgenwaard. Daar ontvangt het die dag, vanaf 14.30 uur, sc Heerenveen. FCUtrecht.nl blikte met trainer/coach Robby Alflen alvast vooruit op het eerste duel van de tweede seizoenshelft.

“Of ik er blij mee ben dat het weer begint? Ach, we waren natuurlijk al een paar weken in training. Maar nu gaat het weer om de punten. De spanning wordt weer opgebouwd. Er komt een bepaald gevoel in je lijf, een bepaald gevoel in de spelersgroep. Daar doe je het uiteindelijk allemaal voor”, zegt trainer/coach Robby Alflen van FC Utrecht.

‘Haalden hoog niveau’
Alflen stelt dat zijn ploeg klaar is voor de herstart van de competitie. “In alle opzichten ben ik tevreden over het verloop van de voorbije weken. Ten eerste omdat we veel arbeid hebben geleverd, hard hebben getraind”, vertelt Alflen. “Ook omdat het niveau dat we haalden in de trainingen en de oefenwedstrijd die we speelden, hoog was. Maar ook vanwege de homogeniteit in de groep. Die is goed en zag ik de voorbije weken groeien. Ook qua fitheid van de spelers ben ik content. De revalidatie van Michael Zullo en Ruud Boymans verloopt voorspoedig.”

Blij met concurrentie
Met voornamelijk wedstrijdfitte spelers in de kleedkamer, neemt de onderlinge concurrentie toe. “En dat is een plus”, weet Alflen. “Concurrentie is goed. Iedereen kijkt naar links, kijkt naar rechts. En weet dan: daar zijn jongens die ook op mijn positie kunnen spelen.”

‘Kwestie van keuzes maken’
‘Met welke elf spelers gaat FC Utrecht beginnen aan de wedstrijd tegen sc Heerenveen?’ Het was een vraag die veel supporters en journalisten de laatste weken leek bezig te houden. “De puzzel is gelegd”, geeft Alflen aan. “Of het een moeilijke puzzel was? Nee, het is een kwestie van keuzes maken. Voor de jongens die het de afgelopen tijd heel goed hebben gedaan, maar níet starten tegen sc Heerenveen, dáár is het moeilijk voor.”

Er is vrije kaartverkoop voor de wedstrijd FC Utrecht – sc Heerenveen, dus je hebt geen Seizoen- of Clubkaart nodig om kaartjes te kopen. Je kunt kaartjes aanschaffen via internet, in de FC Utrecht Fanshop, bij Ticketbox-vestigingen en op de wedstrijddag bij de stadionkassa’s.

VOORBESCHOUWING : FC Utrecht – SC Heerenveen

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.