Feitjes en weetjes: FC Utrecht – sc Heerenveen

Ein-de-lijk. De bal gaat weer rollen in Stadion Galgenwaard. Morgen (zondag) speelt FC Utrecht tegen sc Heerenveen. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Een overzicht van wetenswaardigheden voorafgaand aan het treffen met de Friezen.

Het kalenderjaar openen met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. FC Utrecht deed het al eens in 2008. En keek toen bij rust tegen een 0-2 achterstand aan. Maar sleepte er, dankzij doelpunten van Alje Schut en Sander Keller én een door Michel Vorm gestopte penalty, toch nog een 2-2 gelijkspel uit. Het was één van de zeven keren dat de competitiewedstrijd FC Utrecht – sc Heerenveen in een gelijkspel eindigde. Negen van de 22 voorgaande ontmoetingen won FC Utrecht, dat op eigen veld zes keer werd afgetroefd door de Friezen.

Scoren lukt FC Utrecht meestal wel in Stadion Galgenwaard. Sinds 2013 maakten de Utrechters in 31 van de 33 gespeelde thuiswedstrijden een doelpunt.

Dat biedt perspectief, evenals het feit dat FC Utrecht nog nooit in eigen huis verloor van twee clubs uit Friesland in één seizoen. Aangezien SC Cambuur deze jaargang al met de punten aan de haal ging in de Domstad, lijkt het wat de statistiekengoden betreft tijd voor een Utrechtse zege op sc Heerenveen.

Sébastien Haller kan in het duel met sc Heerenveen zijn officiële debuut voor FC Utrecht gaan maken. Doet hij dat, dan is de aanvaller uit Frankrijk de 32ste speler die dit seizoen wordt ingezet door trainer/coach Robby Alflen. FC Utrecht gebruikte dit seizoen de meeste verschillende spelers van alle clubs.

FC Utrecht heeft ook de meeste verschillende doelpuntenmakers in de gelederen op dit moment. Vijftien, om precies te zijn. Twee meer dan ‘achtervolger’ Ajax, dat er dertien heeft.

Met Ruud Boymans heeft FC Utrecht bovendien één van de meest efficiënte spelers van de competitie in de selectie, maar vanwege een blessure is hij niet inzetbaar. Datzelfde geldt voor Tommy Oar, de nummer twee van het voorzettenklassement. De Australiër, die dit seizoen al zeven goals voorbereidde, speelt met de Socceroos momenteel om de Azië Cup.

Benieuwd of Haller gaat debuteren? Of het FC Utrecht voor de tiende keer lukt een Eredivisiethuiswedstrijd van sc Heerenveen te winnen? Er is vrije kaartverkoop voor het treffen met de Friezen, dus je hebt geen Seizoen- of Clubkaart nodig om kaartjes te kopen. Je kunt kaartjes aanschaffen via internet, in de FC Utrecht Fanshop, bij Ticketbox-vestigingen en op de wedstrijddag bij de stadionkassa’s.

Feitjes en weetjes: FC Utrecht – sc Heerenveen

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.