Feitjes en Weetjes: FC Utrecht – SC Cambuur

FC Utrecht speelt woensdag zijn dertigste competitiewedstrijd van dit seizoen. Om 18.45 uur is SC Cambuur de tegenstander in Stadion Galgenwaard. SC Cambuur staat na 29 wedstrijden met 35 punten op een knappe 11e plaats in de Eredivisie.

1700ste wedstrijd
Aanstaande woensdag speelt FC Utrecht de 1700ste wedstrijd uit zijn bestaan. De eerste wedstrijd was de bekerwedstrijd thuis tegen FC Eindhoven op 16-8-1970. Dit duel werd met 3-1 gewonnen. Tot op heden werd 645 keer gewonnen, 417 keer gelijkgespeeld en 637 keer verloren.

Historie
De wedstrijd FC Utrecht – SC Cambuur is in het verleden vier keer gespeeld. Van de ontmoetingen in Station Galgenwaard won FC Utrecht er twee, één gelijkgespeeld en één wedstrijd ging verloren. In totaal maakte FC Utrecht tegen SC Cambuur zeven doelpunten en kreeg het in Utrecht drie doelpunten tegen.

Eerder dit seizoen won SC Cambuur met 3-1 in eigen huis van FC Utrecht. Yassin Ayoub opende de score maar Michiel Hemmen, Erik Bakker en Marcel Ritzmaier scoorden daarna voor de Friezen.

FC Utrecht
FC Utrecht verzamelde dit seizoen 32 punten uit 29 duels. De laatste keer dat de ploeg 32 of minder punten had na dertig duels was in het seizoen 1996/1997. Toen verzamelde FC Utrecht 32 punten. FC Utrecht heeft in de laatste twting thuiswedstrijden in de Eredivisie gescoord. De laatste keer dat de ploeg niet tot scoren kwam in Stadion Galgenwaard was meer dan een jaar geleden. Op 10 februari 2013 werd met 0-3 van N.E.C. verloren. De club scoorde alleen van mei 1999 tot maart 2001 in meer thuisduels op rij, liefst 31. Kai Heerings, Mark van der Maarel, Dave Bulthuis, Tommy Oar en Steve de Ridder staan op scherp.

SC Cambuur
SC Cambuur is in zijn laatste zeven wedstrijden in de Eredivisie ongeslagen. Dit is een nieuw clubrecord in de Eredivisie voor de Friezen. Het laatste verlies was op 5 februari thuis tegen PSV (1-2). Alleen Ajax heeft op dit moment een langere ongeslagen reeks van 17 duels in de Eredivisie.

De Friezen staan nu op 35 punten. Dit is nu al het beste eredivisieseizoen ooit van de club. Cambuur behaalde in 1998/1999 over een heel seizoen 32 punten. Cambuur is wel de enige Eredivisieploeg die dit seizoen nog geen uitduel heeft gewonnen. Lucas Bijker, Jody Lukoki  en Marcel Ritzmaier staan op scherp.

Spelers die voor beide clubs uitkwamen
Een aantal spelers speelde zowel in het eerste elftal van FC Utrecht als in die van SC Cambuur: Arno Arts, Bernard Schuiteman, Dennis Scharrenberg, Dennis van der Ree, Erik van der Meer, Ferdino Hernandez, Foeke Booy, Harry van der Ham, Hendrik van Beelen, Henny van Schoonhoven, John van der Linden, Marinus Dijkhuizen, Michael Mols, Nassir Maachi, Richard Beekink, Robin Nelisse, Rodney Cairo, Ruud Berger, Ulrich Cruden en Willem van der Ark.

Mark Diemers speelde vorig seizoen 23 duels voor SC Cambuur in de Jupiler League en scoorde twee doelpunten voor de Friezen. Bob Schepers speelt momenteel op huurbasis voor SC Cambuur en keert volgend seizoen definitief terug naar de club uit Leeuwarden. Assisitent-trainer Rob Alflen speelde in het seizoen 1999/2000 bij SC Cambuur en Cambuur-aanvoerder Ramon Leeuwin speelde voor FC Utrecht.

Feitjes en Weetjes: FC Utrecht – SC Cambuur

 

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.