Feitjes en Weetjes: FC Utrecht – SC Cambuur

Bijzonder actueel in Nederland: de discussie over kunstgrasvelden in het betaalde voetbal. Extra voer voor gespreksstof is wellicht de scorekaart van SC Cambuur. De Friezen wonnen sinds hun terugkeer in de Eredivisie in 2013 namelijk nog geen enkel duel dat op echt gras werd gespeeld. Op vreemde bodem wonnen de Leeuwarders dit seizoen wel van Heracles Almelo, maar dat duel werd gespeeld op kunstgras, waar de ploeg van trainer Henk de Jong zelf ook zijn thuisduels op speelt.

Op natuurgras bleef een Eredivisiedriepunter voor SC Cambuur tot op heden sinds de terugkeer op het hoogste niveau dus uit. Een extra ruggensteun wellicht voor FC Utrecht, dat zijn thuisduels speelt op (één van de beste) natuurgrasvelden van de competitie en er onlangs zelfs een fulltime groundsman voor aanstelde, om voor een zo goed mogelijk veld te zorgen.

Clubtopscorer Ruud Boymans van FC Utrecht vond het net in alle vier de thuisduels die hij dit seizoen speelde. De aanvaller is niet alleen vaak trefzeker, maar ook bijzonder efficiënt: zes van zijn vijftien doelpogingen (veertig procent, dus) leverden een goal op.

Bartholomew Ogbeche voert de topschutterslijst van de geelblauwen uit Friesland aan. De Nigeriaanse aanvaller scoorde dit seizoen al zeven keer. In recordtempo stevent hij af op een verbetering van de score van de clubtopscorer van vorig seizoen van SC Cambuur; dat was toen Martijn Barto, die acht doelpunten maakte.

Veel oude bekenden komen FC Utrecht’s Mark Diemers en Ramon Leeuwin tegen aanstaande zondag. Zij kwamen in het recente verleden immers nog uit voor SC Cambuur, dat sinds het naar de Eredivisie promoveerde in 2013 op vreemd terrein op zondag trouwens nog geen enkele keer won.

Leeuwin is één van de twee spelers van FC Utrecht die dit seizoen nog in alle competitieduels in actiekwam. De andere: Gévero Markiet, evenals Leeuwin een centrale verdediger. In totaal zette trainer/coach Robby Alflen, die in het verleden trouwens voor de Friezen speelde, inmiddels 27 verschillende spelers in. Dat is verreweg het meeste van alle Eredivisionisten op dit moment.

Vijf keer eerder werd FC Utrecht – SC Cambuur in de Eredivisie gespeeld. Drie keer won FC Utrecht en in alle drie die gevallen lukte het de ploeg uit de Domstad toen om de nul te houden; 1-0 (2013/2014), 2-0 (1993/1994) en 3-0 (1998/1999) waren de scores.

Kom ook kijken!
Kaarten voor de wedstrijd van morgen (zondag) tussen FC Utrecht en SC Cambuur zijn te verkrijgen in de FC Utrecht Fanshop en online te bestellen. Dit doe je –HIER-. Via internet zijn kaarten tot de aftrap van de wedstrijd verkrijgbaar. De FC Utrecht Fanshop is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Morgen gaan de stadionkassa’s op het plein voor de Cityside open om 14.45 uur. Ook dan kan, last minute, nog een kaartje worden gekocht. De wedstrijd begint zondag om 16.45 uur.

 

Feitjes en Weetjes: FC Utrecht – SC Cambuur

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.