Jong FC Utrecht – Jong de Graafschap 8-0 (2-0)

Jeroen Verhoeven - Jong FC Utrecht - Jong de Graafschap

Jong FC Utrecht is uit de startblokken geschoten bij de hervatting van de competitie. De Utrechtse talenten waren vanavond (maandag) op Sportcomplex Zoudenbalch veel te sterk voor Jong De Graafschap, dat met 8-0 van het veld werd geblazen.

Het is alsof er op de helft van Jong De Graafschap, met name tijdens het tweede bedrijf, twee verkeersborden staan: ‘eenrichtingsverkeer’ en ‘verboden stil te staan’. De spelers van Jong FC Utrecht houden zich daar strikt aan en flitsen die van de ploeg uit Doetinchem aan alle kanten voorbij. Met op rechts een ontketende Gyrano Kerk, die de ene solo nog maar net heeft afgerond, of hij begint alweer aan een volgende actie. Met op links de lange, soms onnavolgbare passen van Gyliano van Velzen. En met in de punt van de aanval spitsen – eerst Cedric Badjeck, even later Hamza Boukhari – met een neusje voor de goal en een goed arbeidsethos.

Wonderschoon
En dan dendert daar op dat middenveld ook nog Erwin de Groot in de rondte, bestrijkt aanvoerder Sofyan Amrabat zowat het volledige speelveld en zijn er de handige bewegingen en slimme acties van Nassir El Aissati. Nee, als dat alles bij elkaar komt op een avond, dan is er voor menig tegenstander in de beloftencompetitie echt geen houden aan. Ook niet voor Jong De Graafschap, dat in het laatste half uur van de wedstrijd vijf keer moet vissen. De ene goal is nog mooier dan de andere. Wat te denken van een snoeiharde streep van El Aissati (6-0) of een briljant balletje met buitenkant voet van Kerk (5-0).

Boukhari, Boukhari, Boukhari
Dan de glansrol van Boukhari. Niet te vergeten. Na 66 minuten komt hij binnen de lijnen als vervanger van Badjeck (die de 3-0 scoort), en precies twintig minuten later heeft hij al drie goals gemaakt; de 4-0, de 7-0 en de 8-0. Dat er geen vierde Boukhari-goal meer valt, heeft misschien wel voor een groot gedeelte te maken met het feit dat arbiter Christian Mulder het na precies negentig minuten spelen welletjes vindt geweest. Hij besluit tot het niet bijtellen van extra speeltijd en maakt zo een einde aan de lijdensweg van Jong De Graafschap, dat zich kranig probeert te verweren, maar gewoon niet lijkt opgewassen tegen de op volle toeren draaiende Utrechtse aanvalscarroussel.

Twee keer Van Velzen
De eerste schade brengt Jong FC Utrecht zijn Doetinchemse tegenstander al voor de rust toe. Dan is het bijna onafgebroken aan het beuken op de Achterhoekse poort en die bezwijkt tien minuten voor de pauze voor het eerst, en vijf minuten later opnieuw. In beide gevallen is het Van Velzen die het net vindt (1-0 en 2-0). Na de break, die voor Jong De Graafschap kennelijk niet lang genoeg duurt voor het herladen van de accu, plukt Jong FC Utrecht dan gretig de vruchten van het sloopwerk dat het in de eerste helft verricht.

Jeroen Verhoeven - Jong FC Utrecht - Jong de Graafschap

Jong FC Utrecht – Jong De Graafschap 8-0 (2-0)
35. Gyliano van Velzen 1-0
40. Gyliano van Velzen 2-0
58. Cedric Badjeck 3-0
71. Hamza Boukhari 4-0
75. Gyrano Kerk 5-0
79. Nassir El Aissati 6-0
84. Hamza Boukhari 7-0
86. Hamza Boukhari 8-0

Toeschouwers: 400.

Scheidsrechter: Christian Mulder.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Jeroen Verhoeven; Yemaro Hoogdorp (76. Laurens van der Voort), Darren Rosheuvel, Yannick Cortie, Jordy van der Winden; Sofyan Amrabat, Nassir El Aissati, Erwin de Groot (77. Remco van Wingerden); Gyrano Kerk, Cedric Badjeck (67. Hamza Boukhari), Gyliano van Velzen.

Jong De Graafschap:
Pim te Loeke; Cas van der Wal, Mike Propper, Mart de Jong, Lars van Roon (59. Martijn Veldhuis); Tom Menting (59. Oguzhan Sahin), Lorenzo Arends (46. Danny Bosch), Tigran Gazarjan, Osama Ben Kaddour; Shanti Bedrosian, Jeroen Meurs.

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.