Voorbeschouwing: FC Utrecht – Heracles Almelo

De laatste fase van de competitie is aangebroken. Bijna elke club moet nog vechten voor zijn plaats. Dit is niet anders bij de twee clubs die elkaar zondag treffen in Stadion Galgenwaard. Om uit de buurt van de nacompetitie te blijven, zijn voor zowel FC Utrecht als Heracles Almelo drie punten gewenst. Trainer Jan Wouters blikt terug op de ontmoeting met ADO Den Haag en vooruit op de ontmoeting met de formatie uit Almelo.

ADO Den Haag-uit
FC Utrecht verloor zondag op bezoek in de Hofstad met grote cijfers van ADO Den Haag. Na het laatste fluitsignaal stond een 4-1 einduitslag op de borden in het Kyocera Stadion. “Het moge duidelijk zijn dat het een waardeloos resultaat is. ADO Den Haag zette direct na het eerste fluitsignaal voluit druk naar voren. Hierdoor waren wij enigszins verrast. Toen we het eerste kwartier hadden overleefd, kwamen we eindelijk onder de druk vandaan en konden we zelf gaan voetballen. Toen viel echter de rode kaart voor Steve De Ridder. Dit zette de wedstrijd op z’n kop. Desondanks geef je de doelpunten te gemakkelijk weg.”

Blik op de ranglijst
FC Utrecht bezet momenteel de veertiende plaats op de ranglijst. Na 31 wedstrijden heeft de ploeg 35 punten weten te vergaren. Heracles Almelo staat één plaats hoger met een punt meer. Bij winst van FC Utrecht op Heracles Almelo en puntverlies van RKC Waalwijk ontloopt de ploeg van trainer Jan Wouters definitief de nacompetitie.

Heracles Almelo
Eerder dit seizoen won FC Utrecht op bezoek bij Heracles Almelo met 2-1. Beide Utrechtse doelpunten werden gemaakt door Jens Toornstra. Het was een gelukkige overwinning in een niet al te beste wedstrijd. De zege was historisch, omdat FC Utrecht sinds 1985 niet meer had gewonnen in Almelo. Het was tevens de eerste en vooralsnog de enige uitoverwinning van dit seizoen.

Heracles Almelo is dit seizoen de enige ploeg in de Eredivisie die meer punten buitenshuis heeft behaald dan op eigen veld. FC Utrecht is dus gewaarschuwd. “Het is een goed voetballende ploeg. Dat waren ze al onder voormalig trainer Peter Bosz, maar dat zijn ze nog steeds onder trainer Jan de Jonge. Voorin op de flanken hebben ze veel snelheid met spelers als Mikhael Rosheuvel en Bryan Linssen. Hier moeten we waakzaam voor zijn. Tevens zijn middenvelders Thomas Bruns en Ilias Bel Hassani spelers om niet uit het oog te verliezen.”

Zondag
Zondag om 14.30 uur wordt afgetrapt in Stadion Galgenwaard. De weersvoorspellingen zijn goed. “We hebben zondag wat goed te maken na de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Ik ga er vanuit dat mijn spelers gebrand zijn om voor het thuispubliek een goede prestatie neer te zetten.”

In tegenstelling tot vorige week zijn er twee wijzigingen in de wedstrijdselectie. Aanvaller Tommy Oar keert terug in het keurkorps van trainer Jan Wouters na een wedstrijd schorsing. Zijn plaats op de tribune wordt overgenomen door aanvaller Steve De Ridder, die voor één wedstrijd geschorst is. De al langere tijd geblesseerden Yassin Ayoub, Edouard Duplan en Willem Janssen zijn zondag niet inzetbaar.

Kaarten
Heb je nog geen toegangsbewijs voor zondag? Online bestel je direct kaarten. Dit doe je –HIER-. Tot en met zaterdag 17.00 uur heb je eveneens de mogelijkheid om je kaarten in de FC Utrecht Fanshop aan te schaffen. De stadionkassa is zondag vanaf 12.30 uur geopend en is gevestigd op het plein achter de Cityside. Een volwassenkaart is te verkrijgen vanaf 20,00 euro. De prijzen voor een kinderkaart starten vanaf 12,00 euro.

FC Utrecht – Heracles Almelo

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.