FC Utrecht wint ook 3e duel van FC Nijkerk

jeroen verhoeven 2013-07-05 FC Utrecht wint ook 3e duel van FC Nijkerk1In Nijkerk won FC Utrecht donderdagavond zijn derde oefenduel op rij. 0-2 werd het. Nassir el Aissati opende de score in de eerste helft. Remco van Wingerden verdubbelde de score in het tweede bedrijf. FC Utrecht nam het tegen FC Nijkerk op met een jonge ploeg.

Een enkeling had op Sportcomplex De Ebbenhorst moeite om het basiselftal, kort na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Luinge, te benoemen. Trainer Jan Wouters koos voor een elftal bestaande uit veel jonge talentvolle spelers die in de voorbereiding de kans krijgen hun kwaliteiten te tonen.

Deze jonge ploeg stond tegenover een regio-elftal dat goed tegenstand bood. Op het kunstgras van Sparta Nijkerk nam FC Utrecht het initiatief in de eerste helft, zonder veel grote kansen te creëren. De 0-1 kwam dan ook niet tot stand uit een goed opgezette aanval, maar vanuit een standaard situatie. Nassir el Aissati nam plaats achter de bal nadat Sean Klaiber enkele meters buiten het vijandelijke strafschopgebied ten val was gebracht. De middenvelder, die vorig jaar werd gekroond tot de beste speler van de Nike A-Junioren Eredivisie, krulde de bal fraai over de muur in de hoek van het doel. Klaiber moest met een blessure afhaken en werd vervangen door Mark Diemers.

In de tweede helft maakten drie spelers plaats. Yassin Ayoub, Nassir el Aissati en Kevin van Kippersluis bleven in de kleedkamer achter. Hun vervangers: Remcoo van Wingerden, Yoshiaki Takagi en de clubloze Gyliano van Velzen.

Na rust zagen de circa 1.500 aanwezigen eenzelfde spelbeeld. Wederom bleven grote kansen uit. Romano van der Stoep werd tien minuten na rust weggestuurd door Remco van Wingerden, maar de aanvaller speelde de bal voorlangs. Niet veel later was het de beurt aan zes nieuwe krachten, waaronder Kees Luijckx en Mark van der Maarel. Die laatste bracht linkerspits Gyliano van Velzen later in scoringspositie, maar de voormalig speler van onder andere Manchester United kwam een teenlengte tekort om de voorgetrokken bal binnen te glijden.

jeroen verhoeven 2013-07-05 FC Utrecht wint ook 3e duel van FC Nijkerk2Remco van Wingerden had FC Utrecht intussen al op 0-2 gezet. De van ADO Den Haag overgekomen speler van Jong FC Utrecht kreeg de bal via Bob Schepers voor de voeten en schoof beheerst binnen.

Buiten afstandsschoten van Kevin van Kippersluis in de eerste helft en Bob Schepers en Daniel van Son in de tweede helft, vielen in Nijkerk donderdagavond weinig doelpogingen te noteren. FC Utrecht-doelman Jeroen Verhoeven had weinig moeite zijn doel schoon te houden.

Vrijdag speelt FC Utrecht wederom een oefendel. In Houten is SV Houten om 19.00 uur de tegenstander.

 

 

 

 

 

FC Nijkerk – FC Utrecht (0-1) 0-2
0-1, Nassir el Aissati
0-2, Remco van Wingerden

Opstelling FC Utrecht
Jeroen Verhoeven; Laurens van der Voort (60. Mark van der Maarel), Marcus Nilsson (60. Kees Luijckx), Aleksandar Bjelica, Jordy van der Winden (60. Yannick Cortie); Yassin Ayoub (45. Remco van Wingerden), Sean Klaiber (32. Mark Diemers (60. Nassir el Aissati)), Nassir el Aissati (45. Yoshiaki Takagi); Soufian Moro (60. Daniel van Son), Romano van der Stoep (60. Bob Schepers), Kevin van Kippersluis (45. Guyliano van Velzen).

Tekst: FCUtrecht.nl
Foto’s: FCUPhoto

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.