Zonnige training in São Paulo met AFC Ajax

Jeroen verhoeven in afwerk vorm in BrazilieAlsof de Ajacieden na twee dagen regen wat zon tegoed hadden, brak de lucht donderdagmiddag helemaal open in São Paulo. Terwijl de thermometer 29 graden aangaf, werkte de Ajacieden op dag 5 van het trainingskamp in Brazilië een gevarieerde training af. Kenneth Vermeer en Dmitry Bulykin sloten weer aan de groep. Gregory van der Wiel (lies) en Lorenzo Ebecilio (rug) trainden apart in het hotel.

De spelers hadden hun voorzorgsmaatregelen genomen. Nadat ze even na 11:30 uur het trainingsveld van Palmeiras betraden, grepen ze beurtelings naar de zonnebrandcrème. En dat was geen overbodige luxe gezien de felle Braziliaanse zon die over São Paulo scheen.

De training kende enkele gevarieerde oefeningen. Zo mochten de spelers bij een variant op handbal ook hun handen gebruiken. Het fanatisme en plezier dropen er vanaf. Juist deze onderdelen maken een trainingskamp altijd tot een bijzondere en afwisselende week, waarin de groep dichter naar elkaar toegroeit. Zo bleek ook woensdagavond toen de spelers en staf na een vrije middag met elkaar uit eten gingen. In een typisch Braziliaans restaurant werden er grote lappen vlees gegeten. Zo kregen de Ajacieden ook op culinair gebied iets mee van de Zuid-Amerikaanse cultuur.

Vrijdag traint Ajax voor het laatst in een van de speelsteden van het WK 2014. Een dag later sluit het team van Frank de Boer het trainingskamp in Brazilië af met een oefenwedstrijd tegen Palmeiras. In stadion Pacaembu wacht Ajax de laatste testcase op weg naar de start van de tweede seizoenshelft.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Pro Shots

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.