Feitjes en weetjes: Vitesse – FC Utrecht

Onderlinge ontmoetingen
Vanavond gaat FC Utrecht voor de 29ste keer in de historie van de Eredivisie op bezoek bij Vitesse. Van de 28 voorgaande edities won FC Utrecht slechts twee wedstrijden. Vijf keer werd een punt meegenomen uit Arnhem. De thuisploeg won 21 edities.

Vitesse won vorig seizoen in GelreDome met 2-0 van FC Utrecht. Op vrijdag 1 maart 2013 werden de doelpunten voor de Arnhemmers gemaakt door Mike Havenaar en Wilfried Bony.

De laatste keer dat FC Utrecht won bij Vitesse was op 24 oktober 2010. FC Utrecht won in de GelreDome met 4-1. FC Utrecht stond na 56 minuten op een 4-0 voorsprong door doelpunten van Slobodan Rajkovic (eigen goal), Dries Mertens, Tim Cornelisse en Jacob Mulenga. Vitesse scoorde via Marcus Pedersen nog de eretreffer.

De ontmoetingen tussen Vitesse en FC Utrecht in Arnhem eindigden nog nooit in 0-0. Vitesse kwam altijd tot scoren in thuiswedstrijden tegen FC Utrecht.

Vitesse - FC Utrecht logoVitesse
De ploeg van trainer Peter Bosz won de laatste twee thuiswedstrijden in de Eredivisie niet. De laatste keer dat de Arnhemmers in eigen huis niet langer op rij konden winnen, was van september tot november 2011.

Vitesse won tussen 1994 en 2001 acht Eredivisie-thuisduels op rij van FC Utrecht. Dit is de langste winstreeks van Vitesse in de Eredivisie tegen een specifieke club.

De club uit Arnhem is in de Eredivisie de laatste zestien thuiswedstrijden op een zaterdag ongeslagen. De laatste keer dat Vitesse in GelreDome op zaterdag verloor, was tegen FC Twente. In augustus 2010 wonnen de Enschedeërs met 3-0 in Arnhem.

FC Utrecht
FC Utrecht raakte dit seizoen al negen keer de paal of lat. Dit is het vaakst van alle Eredivisieploegen. Vitesse en Go Ahead Eagles volgen op de voet met acht.

Aanvaller Jacob Mulenga heeft in de Eredivisie vijf doelpunten gemaakt tegen Vitesse. Het is daarmee zijn favoriete tegenstander.

Aanvaller Bob Schepers (29 september 2012) en verdediger Kai Heerings (20 augustus 2011) debuteerden beide tegen Vitesse in de Eredivisie.

Trainer Jan Wouters heeft vijf keer tegen Vitesse gecoacht in de Eredivisie. Eén keer behaalde hij drie punten en één keer een punt. Driemaal verloor hij van de Arnhemmers.

Tekst: FCUtrecht.nl

9 thoughts on “Feitjes en weetjes: Vitesse – FC Utrecht

• 09/11/2013 at 12:52
    Permalink

Prijsvraag en Win keepershandschoenen van mij:

Geef hieronder jouw voorspelling voor de wedstrijd van Vitesse – FC Utrecht.

Bij meerdere goede antwoorden telt de ruststand.

Permalink

Niemand heeft de uitslag goed. Volgende wedstrijd nog een keer?

FC Utrecht heeft in Arnhem met 3-1 verloren van Vitesse. Vitesse kwam in de eerste helft uit een door Christian Atsu genomen strafschop op 1-0. In de tweede helft maakte Steve De Ridder gelijk, ook uit een strafschop. In de allerlaatste minuten van het duel zorgden Mike Havenaar en Davy Pröpper ervoor dat de drie punten in Arnhem bleven.