Feitjes en Weetjes: Vitesse – FC Utrecht

Om maar direct te beginnen met een indrukwekkend weetje: Sébastien Haller was in zijn laatste twaalf wedstrijden bij vijftien goals betrokken. Elf doelpunten maakte hij zelf, bij vier treffers was hij de aangever.

Sinds de Fransman debuteerde in de Eredivisie namens FC Utrecht, was er maar één speler vaker trefzeker dan de spits van de Utrechters; de naar Manchester United vertrekkende smaakmaker Memphis Depay van PSV.

FC Utrecht heeft dit seizoen achttien verschillende doelpuntenmakers. Dat is een evenaring van het clubrecord, dat dateert van het seizoen 2011/2012. De Utrechters gebruikten ook de meeste verschillende spelers van alle Eredivisieploegen dit seizoen: 33. Het all-time Eredivisierecord is in handen van FC Utrecht en werd vorig seizoen neergezet. Jan Wouters deed afgelopen jaargang op 35 verschillende voetballers een beroep.

Robby Alflen’s spelersteller tikt vooralsnog dus 33 aan, al was afgelopen zondag een debuut van B-junior Jelle de Lange nabij en leek ook Darren Rosheuvel zich op zijn eerste Eredivisiespeelminuten te mogen verheugen, maar tot invalbeurten kwam het voor dat duo niet. Wie weet schept Vitesse-uit hen nieuwe kansen; het is een nieuwe speelronde tenslotte.

Met de doelpuntenproductie zit het wel snor deze jaargang. De teller staat op 57. In de laatste twaalf seizoenen was FC Utrecht slechts één keer vaker trefzeker; in het seizoen 2007/2008 juichten de Domstedelingen 59 keer.

Vitesse, de tegenstander van zondag, is dé ploeg in vorm. Behoudens titelkandidaat PSV verzamelde geen enkel team méér punten tijdens de laatste veertien speelrondes dan de Arnhemmers; 35 stuks. De laatste zes thuiswedstrijden is Vitesse ongeslagen. Geen ploeg is momenteel langer ongeslagen in eigen huis.

Wil Vitesse in de top 3 eindigen, dan zal het moeten winnen van FC Utrecht. Lukt dat het team van Peter Bosz, dan is het de tweede keer in de clubhistorie dat de geelzwarten bij de beste drie van Nederland eindigen. Dat lukte Vitesse tot nu toe alleen in het seizoen 1997/1998 onder leiding van Henk ten Cate.

Feitjes en Weetjes: Vitesse – FC Utrecht

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.