Voorbeschouwing | FC Utrecht – ADO Den Haag

Aanstaande zondag neemt FC Utrecht het in Stadion Galgenwaard op tegen ADO Den Haag. Met trainer/coach Robby Alflen blikte FC Utrecht.nl alvast vooruit op het treffen met de Hagenaars, dat zondag om 12.30 uur van start gaat.

“Nog niet iedereen is wedstrijdfit, maar dat er weer diverse spelers na hun blessure hun rentree op het trainingsveld hebben gemaakt, is prettig”, zegt trainer/coach Robby Alflen van FC Utrecht. De oefenmeester zag onder anderen Kai Heerings en Ruud Boymans terugkeren op het trainingsveld, waarop ook Robbin Ruiter te zien was. De goalie raakte in het uitduel met sc Heerenveen geblesseerd, maar de ernst van zijn kwetsuur viel mee. De sluitpost is terug fit en Alflen kan zondag, als ADO Den Haag op bezoek komt in Stadion Galgenwaard, een beroep op hem doen.

“Dat er meer spelers fit zijn, houdt in dat er voor ons, als technische staf, meer keuzemogelijkheden ontstaan”, vervolgt Alflen. “Dat betekent automatisch dat de onderlinge concurrentie toeneemt. Je hoort dan vaak dat er dus scherper getraind wordt, omdat spelers moeten knokken voor een basisplaats. In mijn optiek valt dat bij ons wel mee; de werkethiek van deze groep is namelijk altijd goed. Vanuit hun natuur gaan de spelers tijdens de trainingen altijd al vol aan de bak.”

Zondag – aftrap 12.30 uur – ontvangt FC Utrecht in Stadion Galgenwaard dus ADO Den Haag. Een lastige opponent. “Makkelijke wedstrijden zitten er voor ons niet tussen”, zegt Alflen. “We moeten niet denken dat we zomaar eventjes drie punten pakken, tegen welke ploeg dan ook. ADO Den Haag is een doelgericht team. De buitenspelers zoeken nogal eens het centrum op. Ze kunnen ook goed vanuit de omschakeling spelen.”

Aan FC Utrecht de taak daar, vanuit de inmiddels bekende aanvallende spelopvatting, goed mee om te gaan. “Je merkt dat, naar mate de weken vorderen, de ploeg zich de spelwijze steeds meer eigen maakt. In Heerenveen hebben we laten zien dat we, zelfs bij uitwedstrijden, met die opvatting veel kunnen creëren. Van supporters hoorde ik dat ze het jammer vonden dat we in Friesland verloren, maar dat ze wél een leuke pot voetbal gezien hadden.”

Een pot voetbal waarin Tommy Oar, de Australische vleugelflitser van FC Utrecht, opnieuw een assist verzorgde, zoals hij dat een week eerder in De Kuip ook al twee keer deed. De buitenspeler kwam afgelopen week twee keer in actie met de nationale ploeg van Australië. Alflen: “Tommy heeft veel minuten gemaakt met het nationale team en, zo begreep ik, tussen de wedstrijden door daar ook hard getraind. Hij had nog maar weinig duels gespeeld voordat hij voor de interlands op pad ging. Nu heeft hij met Australië ritme opgedaan. Hij staat er goed op.”

Heb jij nog geen kaartje voor FC Utrecht – ADO Den Haag? Let op: zondag zijn de stadionkassa’s gesloten. Schaf jouw ticket(s) dus voor zondag aan in de FC Utrecht Fanshop, via internet of bij een Ticketbox-vestiging bij jou in de buurt!

Voorbeschouwing | FC Utrecht – ADO Den Haag

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

One thought on “Voorbeschouwing | FC Utrecht – ADO Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.