Trainingskamp FC Utrecht in Benidorm : Dag 3

FC Utrecht heeft dag drie van het oefenkamp in Benidorm achter de rug. Waar dinsdag twee trainingen op het programma stonden, betrad de spelersgroep van FC Utrecht vandaag maar één keer het trainingsveld. In de ochtend. De staf koos ditmaal voor een tactische training met een partijspel elf tegen elf.

Vastigheden
Op een volledig veld werden woensdag in diverse samenstellingen getraind op het 4-3-3-systeem. In alle rust worden in Spanje, op trainingen als deze, tactische elementen en vastigheden ingeslepen. Positie kiezen, looplijnen, etc. Tussen de sessies van twintig minuten was er vanuit de technische staf aandacht voor individuele spelers. Trainingen als deze, met een grote groep, lenen zich perfect om dit te verzorgen.

Wouters vertelde na de training aan de aanwezige pers dat de intenties op de training goed waren. De bereidheid is groot en dat is de basis, zo zei de trainer. Het nieuwe systeem waarop wordt getraind, past binnen de huisstijl van de club die ook bij de academie van toepassing is.

Tijdens het partijspelen spatten de vonken er op momenten vanaf en moest af en toe voorzichtig op de rem getrapt worden. Spelers strijden voor een plek, zeker nu de blessureboeg van FC Utrecht voorzichtig leegstroomt.

Klaiber
Even hield men in La Nucia de adem is. Sean Klaiber kwam in botsing met een hekje dat langs het veld openstond en raakte met zijn vingers tussen het hekje die hij zelf in de snelheid waarmee het gebeurde, dicht deed. Even schreeuwde hij het uit van de pijn, maar de medische staf was er als de kippen bij. Nadat Klaiber behandeld was, kon hij de training gewoon voorzetten.

Vrije middag
Woensdagmiddag ging de druk er even af voor de spelers van FC Utrecht in Benidorm. Na een intensieve training stond een vrije middag op het programma. Een aantal spelers en stafleden bezocht Benidorm, waar men een tijd in de stad vertoefde om zich tijdig weer bij het diner in het hotel melden. Een aantal spelers koos voor verkoeling bij het zwembad. De gedachten werden voor even verzet, want donderdag staan weer twee pittige trainingen op het programma.

Trainingskamp FC Utrecht in Benidorm : Dag 3

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.