Jong FC Utrecht – Jong Sparta (2-2) 2-3

Jong FC Utrecht - Jong Sparta (2-2) 2-32Slordigheden en persoonlijke fouten maakten dat Jong FC Utrecht er maandagavond niet in slaagde op eigen veld te winnen van Jong Sparta Rotterdam. Na een 0-1 achterstand leek Jong FC Utrecht met een 2-1 voorsprong de rust in te gaan, maar op slag van rust viel de 2-2. In de tweede helft besliste Jong Sparta de wedstrijd. Voor FC Utrecht scoorden Cedric Badjeck en Soufian Moro. Adam Sarota maakte na bijna tien maanden afwezigheid zijn rentree. De middenvelder speelde dertig minuten.

Jong Sparta kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. De bezoekers profiteerden van slordig balverlies op het middenveld en openden de score met een goal van Huseyin Dogan. Daarna kwam Jong FC Utrecht wat meer in de wedstrijd en kon meer druk zetten. De gelijkmaker viel verdiend. Uit een zeer goed opgezette aanval gaf Kevin van Kippersluis vanaf de linkerkant voor op Badjeck, die de bal hard in schoot. Daarna volgde een aantal goede aanvallen, die net voor of naast de goal strandden.

In de veertigste minuut zette Soufian Moro zijn ploeg op voorsprong. Dit leek ook de ruststand te gaan worden, maar in de laatste minuut van de eerste helft maakte Cendrino Misidjan gelijk uit een corner.

Beslissing
In de tweede helft lag het tempo hoog. Jong FC Utrecht ging weer op zoek naar de voorsprong, maar in de gretigheid werden ook veel fouten gemaakt. Aan beide kanten was het spelbeeld rommelig. De beslissing viel in de 68ste minuut. De bal werd door een Utrechtse verdediger eenvoudig ingeleverd bij Robbert Olijfveld. De speler van Jong Sparta had daardoor vrije doortocht richting goal en faalde niet, oog in oog met doelman Jeroen Verhoeven: 2-3. De thuisploeg probeerde de gelijkmaker nog te forceren, maar wist ondanks een aantal kansen niet meer te scoren.

Ondanks het verlies gaf de rentree van Adam Sarota een positief tintje aan deze wedstrijd. De middenvelder was heel blij om na de lange maanden van afwezigheid weer te mogen spelen en kijkt alweer uit naar de volgende wedstrijd.

Karakteristieken

Jong FC Utrecht - Jong Sparta (2-2) 2-32Scoreverloop
0-1 7’ Huseyin Dogan
1-1 25’ Cedric Badjeck
2-1 40’ Soufian Moro
2-2 45’ Cendrino Misidjan
2-3 68’ Robbert Olijfveld

Opstelling Jong FC Utrecht: Jeroen Verhoeven; Laurens van der Voort (71’ Romano van der Stoep), Jordi Balk (82’ Gyrano Kerk), Aleksandar Bjelica, Yannick Cortie; Thijs van Hofwegen, Adam Sarota (30’ Nassir el Aissati); Sean Klaiber, Soufian Moro, Cedric Badjeck, Kevin van Kippersluis.

Opstelling Jong Sparta Rotterdam: Ricardo Kieboom; Renzo Roemeratoe, Daniël Breedijk, Joey Emmerink, Cendrino Misidjan; Huseyin Dogan, Giovanni Cairo (82’ Olaf van der Sande), Yaël Eisden; Robbert Olijfveld (90’ Marciano Simonis), Adnan Bajic (75’ Quenten Albertus), Pieter Langedijk.

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.