VOORBESCHOUWING | Excelsior – FC Utrecht

Speelronde twaalf van Eredivisieseizoen 2014/2015 wordt morgenavond (vrijdag) geopend door Excelsior Rotterdam en FC Utrecht. Trainer/coach Robby Alflen van de Utrechters blikt op FCUtrecht.nl vooruit op het treffen in Kralingen.

“Wat voor een ploeg is Excelsior Rotterdam?”, herhaalt trainer/coach Robby Alflen van FC Utrecht de aan hem gestelde vraag. “Nou, het is vooral een echte ploeg. Dat is denk ik hun grootste kwaliteit. Voorin hebben ze aardige spelers, trouwens, en sowieso is het een heel degelijk elftal. Ze spelen compact, doen alles met z’n allen. Je kunt aan hun manier van voetballen zien dat er duidelijke afspraken worden gemaakt en dat die vervolgens ook worden nagekomen.”

‘Hartstikke leuk voor Marinus’
Daarmee geeft Alflen indirect Marinus Dijkhuizen, de oefenmeester van de Kralingers, een pluim. Vorig seizoen stonden Alflen en Dijkhuizen nog samen op de trainingsvelden van Sportcomplex Zoudenbalch. Alflen als assistent-trainer, Dijkhuizen als de man die de spitsen onder zijn hoede nam. “Voor Marinus vind ik het hartstikke leuk dat Excelsior Rotterdam het zo goed doet. Sinds zijn komst naar daar is Excelsior Rotterdam wat meer naar voren gaan spelen. De resultaten zijn goed. Kijk alleen al naar de laatste drie wedstrijden: een punt pakken bij FC Groningen en bij AZ en thuis winnen van FC Twente. Ze zitten daar in een flow.”

Geen sprake van onderschatting
En dus mag, zoals dat overigens voor alle duels geldt, van onderschatting bij het Utrechtse kamp geen sprake zijn, vindt Alflen. “We zitten inmiddels al op één derde van de competitie. Kijk naar de ranglijst: dan kan het dus nooit zo zijn dat je Excelsior Rotterdam niet serieus neemt. Gelukkig is dat besef er in onze ploeg. Wij weten: voor ons zitten er geen eenvoudige wedstrijden tussen.”

‘Het voor elkaar willen doen’
“Excelsior Rotterdam speelt naar de mogelijkheden die het heeft. Ik bedoel het niet vervelend, als ik zeg dat ze niet de beste achttien spelers uit de Eredivisie hebben. Maar ze halen er uit wat er in zit. Wat wij moeten doen”, vervolgt Alflen, “is qua inzet minimaal hetzelfde brengen als zij. Collectief moeten we morgen goed zijn. Je moet het in dat soort wedstrijden als spelers voor elkaar willen doen.”

De flow van Boymans
Het geheime – of nee, zo geheim is het inmiddels al niet meer – wapen van Alflen luistert naar de naam Ruud Boymans. Vijf wedstrijden, zes goals. Zweven doet de spits van FC Utrecht allerminst, ondanks zijn goals. Maar reden om de aanvaller te temperen, ziet Alflen niet. “Ruud? Nee, laat die maar lekker in zijn flow blijven.”

Bron: FCUtrecht.nl

VOORBESCHOUWING | Excelsior – FC Utrecht

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.