Steun Bussumse Volendam-keeper Jeroen Verhoeven

BUSSUM – Een ongelukkiger moment om zijn eigen website in de lucht te gooien, is nauwelijks denkbaar. FC Volendam-keeper Jeroen Verhoeven uit Bussum kon natuurlijk ook niet bevroeden dat zijn club uitgerekend zondag uit de eredivisie werd gespeeld door gelijk te spelen tegen De Graafschap. En triest was het, zeker door het eigen doelpunt van Gerry Koning. Hoeveel zuurder kan degradatie zijn…

De tranen vloeiden rijkelijk, afgelopen zondag in Volendam. De klap is snoeihard aangekomen, niet in de laatste plaats bij de markante keeper van Volendam. Zijn droom, ooit uitkomen in de Champions League, lijkt verder weg dan ooit tevoren nu zijn club is veroordeeld tot de Jupiler League. Op zijn kersverse site wordt de Bussumer – die ooit bij BFC begon – van alle kanten een hart onder de riem gestoken. En dan blijkt het ineens helemaal niet zo heel belangrijk voor welke voetbalclub je bent.

Een Hagenees – in hart en nieren een supporter van ADO Den Haag – schrijft in Jeroens gastenboek dat hij het ‘zwaar balen’ voor Volendam vindt en hun veel meer had gegund. Een ajacied grapt in het gastenboek – refererend aan het forse postuur van de sympathieke Volendam-keeper: ‘Ik vind het echt zo jammer dat jullie eruit zijn, Verhoeven ik hou van je dikke buikje, zullen we ‘s een keer samen lekker eten?’ En ook de superboeren van De Graafschap leven met de Volendammers mee.

Te gortig

Jeroen Verhoeven begon in 1985 bij de F’jes van BFC. En als klein jochie wist Jeroen het doel van de tegenstanders zeer regelmatig te vinden. Zijn inmiddels overleden opa, ere-lid van BFC, gaf zijn kleinkind een gulden voor elk doelpunt dat hij scoorde. “Maar dat werd hem op een gegeven moment te gortig, want ik bleef scoren”, zegt Jeroen lachend. Zijn keeperstalenten werden ontdekt toen Jeroen in de D speelde. Hij mocht wel door naar de C1, maar dan op voorwaarde dat hij in het doel zou gaan staan. En dat verdedigt hij nog altijd met verve. En toen een scout van Ajax hem ontdekte, ging het rap met de carriere van Jeroen. Bij Ajax liep alles op rolletjes, tot hij in de A1 te horen kreeg dat hij niet de beoogde Ajax-keeper was. En zo maakte Jeroen de overstap naar RKC Waalwijk en – drie jaar later – naar Volendam. Na een topseizoen 2007/2008, waarin Het Andere Oranje – zoals FC Volendam ook wel wordt genoemd – promoveerde naar de eredivisie, hebben Jeroen en zijn team keihard gestreden om een plaatsje in die eredivisie te behouden. Maar aan die droom kwam zondag abrupt een einde.

Uitblinken

En het karakter van Volendam kennende, gaat het elftal volgend seizoen alles op alles zetten om weer te promoveren. “Want dat is ook het mooie aan Volendam. Volendammers zijn harde werkers en willen in alles uitblinken. Daarin schuilt ook de kracht van FC Volendam. Wij willen graag winnen, en dat is een understatement. Het is bovendien een warme club mensen, en het hele Volendamse volk is super. Maar daar wonen? Nee hoor, ik ben altijd blij als ik na het voetballen rechtsom naar ‘t Gooi kan terugrijden.”

Meer weten van Jeroen Verhoeven? Ga dan naar www.jeroenverhoeven.com. Daar vind je veel informatie over de keeper uit Bussum. Onder andere kun je nieuwsberichten en zijn biografie lezen, maar er kunnen ook clinics en keeperstrainingen aangevraagd worden. De sponsor van Jeroen (www.reusch.com) heeft een prijsvraag uitgeschreven, speciaal voor het online komen van de website. Tja, en nu leent de site zich er natuurlijk voor om Jeroen en daarmee FC Volendam te steunen bij het verwerken van de harde (degradatie)klap. Want, zo verklaarde Jeroen maandag: “Dit duurt wel even voor we hier overheen zijn; dit scenario hadden vooraf nooit kunnen bedenken.”

Steun Bussumse Volendam-keeper Jeroen Verhoeven

Bron: Het Gooise Leven.nl


 

Onze website van Indoorspeeltuin Plezier is online!

Wat vind je van ons idee? Vertel het ons.

Wij gaan indoorspeeltuin Plezier starten, die gerund wordt door kinderen met autisme en/of een ontwikkelingsstoornis in samenwerking met zorginstelling ‘Het P.L.E.I.N. der Mogelijkheden’ uit Amersfoort. Wij willen de kinderen die buiten het reguliere onderwijs vallen, een kans geven zich te ontwikkelen in een veilige omgeving. Daardoor krijgen ze toch goed onderwijs op hun niveau. Door de indoorspeeltuin Plezier als sociale onderneming op te zetten krijgen mensen met een beperking weer een kans op werk en/of stage.
Wij gaan de jongeren weer de kans geven om te participeren in de maatschappij en weer succes ervaringen te laten beleven.

Website: http://indoorspeeltuinplezier.nl/
Email: info@indoorspeeltuinplezier.nl
Facebook: https://www.facebook.com/indoorspeeltuinplezier/
Twitter: https://twitter.com/SpeeltuinPlezie
Instagram: https://www.instagram.com/indoorspeeltuinplezier/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCb_po0jd2lPMs6uU6OQGrsg

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.