Feitjes en Weetjes: AZ – FC Utrecht

Gaan de 226 supporters van FC Utrecht die vanavond (zaterdag) de ploeg achterna reizen een historische avond meemaken? Wie weet. Lukt het FC Utrecht te winnen in het AFAS Stadion, dan zijn zij in elk geval getuige van een primeur. Want de acht edities van AZ – FC Utrecht die in het nieuwe onderkomen van de Alkmaarders werden gespeeld, leverden geen enkele keer een driepunter op voor de ploeg uit de Domstad. Zeven keer won AZ in het AFAS Stadion; één keer eindigde het duel in een gelijkspel. Dat was afgelopen seizoen, toen er een 1-1 eindstand op het scorebord stond.

Het Eredivisie-affiche AZ – FC Utrecht werd al 34 keer eerder opgehangen. In 26 gevallen pakte Alkmaar Zaanstreek de volle buit, drie keer werd het gelijk en vijf keer won FC Utrecht in de Kaasstad.

De laatste uitzege van FC Utrecht in Alkmaar dateert van 19 februari 2006. Danny Koevermans maakte toen twee goals namens AZ. Tegenwoordig is hij als spitsentrainer actief voor FC Utrecht, dat destijds de winst pakte dankzij doelpunten van Leen van Steensel, Adil Ramzi en Robin Nelisse.

Goed, de statistieken in Alkmaar mogen dan niet direct in Utrechts voordeel spreken, de uitresultaten van dit seizoen van de ploeg uit de Domstad doen dat wél. FC Utrecht scoorde dit seizoen tot nu toe vijftien keer op vreemde bodem. Hoewel de jaargang nog niet eens halverwege is, is dat al wel net zo veel als in het hele seizoen 2013/2014. Alleen FC Twente (17 goals) en PSV (18 treffers) maakten dit seizoen in uitduels meer doelpunten dan FC Utrecht.

Afgelopen weekend ging FC Utrecht op bezoek in de Amsterdam ArenA. Daar ondernam het 23 doelpogingen tegen Ajax; meer dan welke ploeg dan ook sinds Frank de Boer bij de Amsterdammers als trainer aan de slag ging. De vele scoringspogingen ten spijt, verloren de Utrechters met 3-1. Maar, iedereen was het er over eens: er was gestreden, goed gespeeld en er waren wat dat betreft volop punten om op voort te borduren.

Feitjes en Weetjes: AZ – FC Utrecht

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.