VOORBESCHOUWING | AFC Ajax – FC Utrecht

Morgen treedt FC Utrecht aan tegen Ajax. Trainer/coach Robby Alflen van FC Utrecht blikt alvast vooruit op het treffen met de Amsterdammers, dat zondag om 12.30 uur begint.

“Voor onze supporters zijn de duels met Ajax de Wedstrijden van het Jaar. Dus dat gaat leven, ook in de spelersgroep”, vertelt trainer/coach Robby Alflen van FC Utrecht. “Maar voor mij is Ajax-uit niet anders dan de andere 33 competitiewedstrijden. Je wilt gewoon heel erg graag winnen. Met dat idee werk je naar alle wedstrijden toe, ook naar deze. Tegen wie je ook speelt: je moet je eigen ding blijven doen.”

Zuur, maar ook een houvast
Door Heracles Almelo werd FC Utrecht afgelopen weekend op eigen veld met 2-4 verslagen. “Erg zuur, zeker ook omdat we de beste eerste helft van dit seizoen speelden. Halverwege hadden we al met 3-1 of 4-1 aan de leiding moeten gaan. Dat we die wedstrijd verloren, was ook daarom erg teleurstellend. Maar met name hetgeen we in de eerste helft lieten zien, moet ons houvast geven.”

Energie
Ajax-uit. Een duel dat lééft in Utrecht. Een duel met één van de beste ploegen van Nederland, bovendien. “Een topploeg, die steeds beter begint te draaien”, weet Alflen. “Ze vinden steeds vaker en gemakkelijker de voetballende oplossingen. Dat lieten ze ook weer in Europees verband zien, deze week. Of ze vermoeid zijn, door zo’n midweeks duel? Ach, als je met 5-0 van Willem II wint op zondag en op woensdag met 4-0 APOEL Nicosia verslaat, dan ben je niet vermoeid, hoor. Daar krijg je juist energie van.”

Hartverwarmend
Maar ach, klinkt het her en der, FC Utrecht heeft Edouard Duplan. De speler in de Eredivisie die de meeste goals tegen Ajax maakte. “Een mooie statistiek”, zegt Alflen met een glimlach. “Maar of het nu tegen Ajax is of tegen een andere ploeg: het is altijd fijn om Edu erbij te hebben. Een hartverwarmende speler.”

VOORBESCHOUWING | AFC Ajax – FC Utrecht

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.