Jong ADO Den Haag – Jong FC Utrecht 1-2 (1-0)

Jong ADO Den Haag - Jong FC Utrecht - Jeroen Verhoeven

De beloftenploeg van FC Utrecht is uitstekend van start gegaan in Divisie B. Tijdens de eerste speelronde van de nieuwe competitie waren de Utrechtse talenten vanavond (maandag) in het Kyocera Stadion met 1-2 te sterk voor Jong ADO Den Haag.

Ineens is er voor Jeroen Verhoeven werk aan de winkel. In de slottellen van de wedstrijd wordt de goalie van Jong FC Utrecht onder vuur genomen door achtereenvolgens Mitchell Weissenberg en Papito Merencia. En tot twee keer toe pareert de Utrechtse sluitpost de Haagse inzetten. Daardoor wordt Jong FC Utrecht een late gelijkmaker, die alles behalve verdiend zou zijn geweest, bespaard. En gaan de punten dus mee naar de Domstad.

Utrechters bovenliggende partij
Jong ADO Den Haag mag dan de thuisspelende ploeg zijn, het is in het Kyocera Stadion Jong FC Utrecht dat de lakens op het kunstgrasveld uitdeelt. Met bij vlagen erg sterk positiespel en fraaie combinaties banen de Utrechtse talenten zich met enige regelmaat een weg door de Haagse linies.

Weergaloos wippertje levert 1-0 op
Toch is het Jong ADO Den Haag dat met een voorsprong de kleedkamers opzoekt halverwege. Na 23 minuten komen de Hagenaars als een duveltje uit een doosje tevoorschijn en waar velen denken dat de doorgebroken Sergio Calor de bal breed gaat leggen op een teamgenoot, tovert hij een stiftbal uit zijn hoge hoed. Het met veel gevoel geproduceerde wippertje vliegt over Verhoeven heen en eindigt onder de lat, tegen de touwen: 1-0.

El Aissati krult gelijkmaker binnen
Amper tien minuten na de rust maakt Jong FC Utrecht de gelijkmaker. Vanaf een meter of twintig draait Nassir El Aissati de bal vanuit een vrije trap in de hoek van het doel. Keeper Robert Zwinkels kijkt, als ware aan de grond genageld, toe hoe het net bolt: 1-1.

Verdiende 1-2 
Jong FC Utrecht trekt de teugels vanaf dat moment zo mogelijk nog strakker aan, met kansen als gevolg en uiteindelijk nog een winnend doelpunt als resultaat. Een kwartier voor tijd valt de bal ietwat gelukkig voor de voeten van Gyrano Kerk, die vanaf een meter of zestien de bal in de verre hoek jaagt: 1-2. Die voorsprong komt in de laatste paar minuten van de wedstrijd nog wel onder druk te staan, maar houdt mede dankzij puike parades van Verhoeven stand.

Jong ADO Den Haag – Jong FC Utrecht 1-2 (1-0)
24. Sergio Calor 1-0
54. Nassir El Aissati 1-1
74. Gyrano Kerk 1-2

Toeschouwers: 250.

Scheidsrechter: Richard Martens.

Opstelling Jong ADO Den Haag:
Robert Zwinkels; Bahadir Bulut, Danny Groos, Timothy Derijck (46. Derrin Wijdenbosch), Richelo Fecunda; Mitchell Weissenberg, Hector Hevel, Papito Merencia; Mitchel de Vlugt, Dennis van der Heijden (60. Nabil Hadui), Sergio Calor (80. Nikki Baggerman).

Jong ADO Den Haag - Jong FC Utrecht - Jeroen VerhoevenOpstelling Jong FC Utrecht:
Jeroen Verhoeven; Timo Letschert, Myenty Abena (46. Yemaro Hoogdorp), Darren Rosheuvel, Jeff Hardeveld; Sofyan Amrabat, Nassir El Aissati (72. Remco van Wingerden), Erwin de Groot; Gyrano Kerk, Cedric Badjeck, Nacer Barazite (60. Hamza Boukhari).

Jong ADO Den Haag – Jong FC Utrecht 1-2 (1-0)

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.