Voorbeschouwing: ADO Den Haag – FC Utrecht

FC Utrecht gaat dit weekend op bezoek bij ADO Den Haag. Daar, in het Kyocera Stadion, sluiten de Hagenaars en de Utrechters speelronde 30 van seizoen 2014/2015 af. FCUtrecht.nl blikte met trainer/coach Robby Alflen vooruit op het treffen in de Hofstad.

Teletekstpagina 819; de stand van de ranglijst van de Eredivisie dus? Even wat minder relevant, nu, vindt trainer/coach Robby Alflen van FC Utrecht. “Wij moeten op dit moment gewoon kijken of we zoveel mogelijk wedstrijden nog kunnen winnen”, aldus de oefenmeester. “Als je een wedstrijd ingaat, ongeacht waar je op de ranglijst staat, wil je ‘m winnen. Dat komt voort uit je eergevoel en je winnaarsmentaliteit.”

‘Groep staat er goed op’
Karakter tonen dus, dát moet FC Utrecht doen. Afgelopen weekend zat het wat dat betreft wel snor. Met tien man trok Alflen’s ploeg een punt over de streep tegen Ajax, dat mede dankzij een late goal van Gévero Markiet gelijkspeelde tegen de Amsterdammers (1-1). “De groep staat er goed op”, weet Alflen, die het in Den Haag wel moet stellen zonder de geblesseerde spelers Nacer Barazite, Ruud Boymans, Edouard Duplan, Tommy Oar en Michael Zullo en bovendien geen beroep kan doen op Ramon Leeuwin, die geschorst is.

Hongerige Van der Maarel
“ADO Den Haag is een lastig te verdedigen ploeg”, zegt Alflen. “Voorin loopt er bij die ploeg veel door elkaar heen. Een Alberg die overal uitkomt, een Van Duinen die van buiten naar binnen trekt en natuurlijk hebben ze Michiel Kramer, die veel scoort.” Het afstoppen van de Haagse formatie is een klusje voor de Utrechtse verdediging, waarvan onder anderen Mark van der Maarel wellicht weer deel uitmaakt. Hij maakte in de wedstrijd tegen Ajax op overtuigende wijze zijn rentree in de basisploeg. “Hij trainde de laatste tijd al heel erg goed”, aldus Alflen over de vleugelverdediger. “Hij was echt hongerig, wilde het écht laten zien. En dat lukte hem ook tegen Ajax. Die wedstrijd is hij ook op fysiek gebied prima doorgekomen.”

Voorbeschouwing: ADO Den Haag – FC Utrecht

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.