Voorbeschouwing: ADO Den Haag – FC Utrecht

Voorbeschouwing: ADO Den Haag - FC Utrecht Jeroen VerhoevenFC Utrecht trapt zondagmiddag om 12.30 uur in het Kyocera Stadion af tegen ADO Den Haag. FC Utrecht bekleedt momenteel de twaalfde plaats op de ranglijst. ADO Den Haag is terug te vinden op de vijftiende plaats. Slechts één punt scheidt beide teams. Een belangrijk duel dus. Trainer Jan Wouters blikt terug op de overwinning tegen SC Cambuur en vooruit op de ontmoeting met ADO Den Haag.

Opgelucht
Midweeks wist FC Utrecht in Stadion Galgenwaard SC Cambuur met 1-0 te verslaan. Matchwinner was de in de basisopstelling terugkerende Jacob Mulenga die, ruim tien minuten na rust, SC Cambuur-doelman Leonard Nienhuis door zijn benen wist te passeren. “We hadden bewust gekozen voor een opportunistische speelstijl met lange ballen, omdat we twee sterke spitsen voorin hadden. Deze manier van spelen bracht ons de nodige kansen en uiteindelijk vlak na rust ook het verdiende doelpunt. Echter nadat SC Cambuur met tien man kwam te spelen, bleven we in hetzelfde spel verzanden. Toen hadden we het uit moeten voetballen en SC Cambuur over het hele veld onder druk moeten zetten. De uitvoering kon in bepaalde fases beter, maar het doel heiligde de middelen op dat moment. Drie punten was het belangrijkste en dat is gelukt. We zijn met zijn allen erg opgelucht.”

Voorbeschouwing: ADO Den Haag - FC Utrecht Jeroen VerhoevenTerugkeer Mulenga
Dat juist Jacob Mulenga woensdag het goudhaantje was, stemt trainer Jan Wouters verheugd. De terugkeer van de Zambiaanse aanvaller geeft de trainer meer mogelijkheden voorin. “Jacob is door zijn fysiek, snelheid en balvastheid een belangrijke speler voor ons. Zowel voor hem persoonlijk als voor de hele club is het prettig dat hij zo snel na zijn terugkeer tot scoren weet te komen en belangrijk weet te zijn. Door zijn terugkeer had ik eveneens, voor het eerst dit seizoen, de mogelijkheid om twee spitsen (Mulenga en De Ridder, red.) te wisselen voor twee andere spitsen (Van der Gun en Agudelo, red.).”

ADO Den Haag
ADO Den Haag behaalde woensdag een verdienstelijk punt op bezoek bij FC Twente. Een kleine tien minuten voor tijd maakte ADO Den Haag-aanvaller Michiel Kramer de verdiende gelijkmaker. “ADO Den Haag speelt heel compact. Het resultaat is momenteel heilig voor ze en dat is begrijpelijk. Dat is bij ons niet anders. Ze hebben een aantal gevaarlijke spelers, zoals de technische Roland Alberg, waar we alert voor moeten zijn.”

Eerder dit seizoen won FC Utrecht in Stadion Galgenwaard met 3-0 van ADO Den Haag. De doelpunten werden gemaakt door Steve De Ridder en Yassin Ayoub in de laatste minuten van de eerste helft en door Kai Heerings in de tweede helft. Door de thuisoverwinning destijds brak de ploeg van trainer Jan Wouters het record van ongeslagen thuisduels van maart tot november 2002.

Voorbeschouwing: ADO Den Haag - FC Utrecht Jeroen VerhoevenWedstrijdselectie
Trainer Jan Wouters kan zondag geen beroep doen op de geblesseerden Edouard Duplan, Willem Janssen en Yassin Ayoub. Tommy Oar is zondagmiddag niet inzetbaar nadat hij midweeks tegen SC Cambuur een gele kaart ontving en hierdoor automatisch geschorst is voor de ontmoeting met ADO Den Haag.

Voorbeschouwing: ADO Den Haag – FC Utrecht

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.