Voetbalkeeper en bekende Bussumer Jeroen Verhoeven

2012-08-08 Jeroen Verhoeven in Bussum nieuws (1)BUSSUM – Of er nou gevoetbald werd voor Ajax, FC Volendam of RKC Waalwijk. Jeroen Verhoeven koos er steeds geen moment voor om te verkassen naar de speelplaats van z’n club. Voor welke club Verhoeven ook speelde, de keeper bleef Bussumer. Al vanaf z’n jeugd woont Verhoeven onder de rook van het sportpark.
Vroeger zo’n beetje naast BFC, nu vlak achter SDO. De eerstgenoemde club heeft nog steeds een aparte status.

door Sjoerd Stoop

Z’n eerste stappen had Jeroen Verhoeven nog maar amper gezet of er werd al met een bal over het gras gerend. Gerend ja, want zoals elke voetballer begon ook de doelman Jeroen Verhoeven als veldspeler.Voor BFC speelde Verhoeven z’n eerste duels, met het blauwe tenue van de Bussumse club om de schouders. Met het noemen van de naam ‘BFC’ komt er nog steeds, nu jaren later,een lach op het gelaat van de boomlange doelman. De club betekende z’n geboorte als voetballer en refereert nog steeds naar de plaats waar het voor hem allemaal begon:
Bussum.waar Verhoeven nog steeds woont.

Je voelt je nog steeds een echte Bussumer…
“Jazeker. Op m’n paspoort staat dan wel achter ‘geboorteplaats’ Naarden en de eerste jaren van m’n leven woonden we nog verder weg, maar Bussum speelde vanaf m’n geboorte al een rol. Dat komt vooral voor BFC. M’n vader en m’n opa, maar ook veel andere Verhoevens deden wat voor BFC. M’n vader heeft jaren lang met een paar leden het bestuur gevormd om maar wat te noemen. Dus we kwamen meerdere keren per week op de velden van BFC en dus naar Bussum. Vanaf m’n zevende werd ik ook BFC’er en een jaar later werden we ook echt Bussumers.We wonen er nu al jaren en ik weet haast niet beter dan dat ik in Bussum woon. Het grootste gedeelte van m’n leven loopt door Bussum. Van school tot een eerste baantje en het voetbal.”

Wat betekent Bussum dan voor je?
“Bussum heeft alles. Een dorp, maar een groot dorp. Je hebt alles zo om de hoek. En er wonen gewoon leuke mensen. Het voelt gewoon als m’n woonplaats. Mensen hebben dat gevoel met Amsterdam of Rotterdam, maar ook met Bussum. Het dorp heeft geen status apart, maar als je er al jaren woont, doet het wel wat met je.”

Je begon te voetballen voor BFC, een echte Bussumse club. Wat weet je daar nog van?
“Nou, BFC zorgde voor de ommekeer naar keeper. Dat was het voornaamste. Als veldvoetballer gebeurde het weleens dat je even op goal moest staan. Dat gebeurt alle voetballers wel eens. Het lukte me allemaal best goed zo, onder de lat en ik vond het ook leuk. Zo’n beetje rond de C-jeugd ongeveer besloot ik om te gaan keepen. Een jaar later stondAjax op de stoep.”

Je bent wel BFC’er gebleven?
“Dat hebben m’n ouders doorgezet. Dat vonden ze wel leuk. Een paar weken geleden kregen we een speldje voor alle jaren. Erg leuk, dat doet je toch wel wat. Het was me totaal onbekend dat je ook als je al voor een andere club voetbalde, ook nog gewoon als BFC’er kon doorgaan.”

Kom je nu nog wel eens op de BFC-velden?
“Amper, maar dat komt vooral omdat het qua tijd gewoon niet lukt. Als topsporter heb je een ontzettend drukke agenda. Alleen voorhet elftal van m’n zusje kom ik nog wel eens op de club: ze speelde in het eerste dameselftal.”

Volg je de club nog wel?
“Jazeker. Je hoort hoe dan ook wel wat er gebeurt op de velden en je leest de verslagen. Het valt me op dat BFC de laatste jaren ontzettend grote stappen heeft gemaakt. SDO voetbalt dan wel een stukje hoger, maar qua club staat BFC er ook erg goed voor. Er wordt hard gewerkt met de jeugd. Dat gaat nog wat betekenen voor de toekomst. Daar kunnen we wel wat van verwachten.De mensen achter BFC werken daar ontzettend hard aan.”

Ken je er nog veel mensen?
“Best wel. Er lopen nog genoeg bekenden rond. Maar van de spelers van het eerste valt het wat tegen.Er lopen wel bekende namen van vroeger, maar echt kennen, nee. Maar dat komt gewoon omdat ik ook al jaren weg ben. Als je er over nadenkt heb ik maar heel kort voor BFC gevoetbald.”

Welke rol gaat Jeroen Verhoeven nog spelen voor BFC?
“Dat moet de toekomst bepalen. De komende jaren gaat het profvoetbal voor. Wat er daarna gaat gebeuren, zie ik dan wel.”

2012-08-08 Jeroen Verhoeven in Bussum nieuws (2)Even naar het profvoetbal. Dat heeft je bekend gemaakt. Merk je dat op straat?
“Dat valt wel mee. Er wonen door heel Bussum wel bekendere mensen, dus ik kan nog gewoon over straat. Mensen herkennen je wel, hoor. Dat wel. Ze spreken je wel eens aan over bepaalde voetbalzaken. En dan word je ook wel eens nageroepen.”

Heb je daar last van?
“Nee. Dat is gewoon zo. Als ze me wat naroepen gaat het vooral over het hele ‘pizza’-verhaal (Verhoeven werd door Ajax-fans vaak bespot vanwege z’n forse postuur, red.). Daar lach je dan gewoon om. Dat naroepen gaat in goede harmonie. Alles beter dan dat ze je ouders of je vrouw beledigen. Nee, het valt allemaal mee. En ja, er wordt veel over je gezegd, maar het raakt me geen moment.”

Je bent nu gestopt bij Ajax. Hoe voelt het zo zonder club?
“Dat gevoel ontbreekt nog. Na Ajax kon ik al snel gaan meetrainen met FC Utrecht, dus het voelt nog zo als voorheen. Nu ben ik transfervrij dus kan ik alle kanten op. Dat komt wel goed. We hebben goede hoop dat er een club komt.”

Waar hoop je op?
“Gewoon een leuke club en een kans om weer lekker onder de lat te staan op het hoogste niveau. Elke Eredivisie-club mag me bellen en ook andere clubs uit Binnen en buitenland kunnen het gewoon
proberen.”

En wat nou als er geen club komt. Stop je dan?
“Dat bedenken we dan wel weer. Het gevoel dat er wel een club komt overheerst vooralsnog. De komende jaren verwacht ik gewoon te keepen. Je weet nooit wat de toekomst
brengt. Ik kan nog wel vele jaren keepen. Ben pas 32!”

Heb je überhaupt wel al nagedacht over een leven na het voetbal?
“Dat moment komt een keer, maar wat er dan gaat gebeuren? Ook dat wachten we wel af. Je kan wel van alles gaan bedenken nu, maar de komende jaren hoop ik nog gewoon op het veld te staan. Dat is nu ook het voornaamste doel. Je kunt alle kanten op, maar de komende jaren gaat alles nog gewoon over voetbal.”

Als je zou stoppen, wat waren dan de mooiste momenten uit je loopbaan?
“De derde ster met Ajax was echt een prachtmoment, maar ook het feest met FC Volendam was echt super. Als je er zo over nadenkt, heb je gewoon een ontzettend goede loopbaan tot nog toe.”

Tot slot, wat verwacht je van het komende voetbaljaar?
“Het kan alle kanten op. PSV heeft een erg sterke ploeg gekregen en ook Ajax heeft gewoon weer kansen. En ook andere clubs als AZ en FC Twente kunnen gewoon goed meedoen. Het wordt spannend.”

Foto’s: Bob Awick

 

Voetbalkeeper en bekende Bussumer Jeroen Verhoeven (32)

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.