Mooie partij tussen Ajacieden

jeroen verhoeven duwt goal ajaxDe donderdagochtend stond voor de Ajacieden in het teken van een grote onderlinge partij. Met officiële scheidsrechter en grensrechter, een warming-up zoals bij een normale wedstrijd en een heerlijk scoreverloop. ‘Oranje’ won met 3-2 van ‘Geel’.

Klokslag half elf klonk het getik van de voetbalschoenen op de stenen richting het trainingsveld. De Ajacieden liepen de normale gang naar het gras, maar dit keer stond er geen reguliere training op het programma, ook geen individuele met specialisten Overmars, Stam, Jonk en Bergkamp. Maar een partij. Een grote partij van elf-tegen-elf. Over het veld liep ook het arbitrale trio zich warm. En de voorbereiding van de Ajacieden zelf was al minstens zo serieus en professioneel. Net als de instelling in de partij. ,,Ze gooiden er niet bepaald met de pet naar”, concludeerde trainer Frank de Boer grijnzend na afloop tegen toeschouwer Rob Witschge.

Want de Ajacieden houden niet van verliezen en zeker niet als dat tegen ploeggenoten gebeurt. Dus stonden er twee uiterst gemotiveerde teams tegenover elkaar. Vier minuten voor elf was het zover. De scheidsrechter blies voor de aanvang van de wedstrijd. Voor Derk Boerrigter, Kolbeinn Sigthórsson en Gregory van der Wiel was de wedstrijd ook enigszins bedoeld, zodat ook zij weer in het gewenste ritme zouden komen. De hoofdreden was dat echter niet: ,,We proberen de spelers op donderdag altijd een prikkel te geven”, sprak De Boer. ,,Deze wedstrijd was ook als zodanig bedoeld.”

De trainer kon tevreden zijn, zijn spelers waren scherp. Boerrigter bezorgde Ricardo van Rhijn vast hoofdpijn met zijn snelheid en zijn acties. Dat de linksbuiten er zin in had, bleek direct. Van gretigheid stond hij buitenspel. Maar hoewel ‘Geel’ veelal balbezit had, was het toch ‘Oranje’ dat al in de vierde minuut op voorsprong kwam. Nicolás Lodeiro onderschepte de bal, vond Dmitry Bulykin en de spits tikte handig door op Aras Özbiliz. Hij schoof de bal langs Jeroen Verhoeven.

Nadat de gedreven Uruguyaan zelf net naast had geschoten, zag hij wel van nabij hoe Bulykin zijn team op 2-0 zette. Een klein kwartier later wisselde De Boer Eriksen en Özbiliz. Zonder noemenswaardige hoogtepunten werd na drie kwartier de rust bereikt. In de tweede helft leek ‘Geel’ zich heel snel te herstellen en werd doelman Vermeer snel geklopt, 2-1. Maar een fraaie aanval via Ruben Ligeon en Bulykyn werd door de rechtsback keurig binnen gewerkt, 3-1. De mooiste treffer kwam echter op naam van Dico Koppers die voor de neus van Vermeer de bal met een omhaal tegen de touwen kreeg, 3-2. Direct daarna blies de scheidsrechter af. De Ajacieden hadden een mooie partij afgewerkt en de trainer kon tevreden zijn. ,,Een uur is precies goed”, gaf De Boer na afloop aan. ,,Als je twee keer drie kwartier zou spelen is dat dodelijk. Nu staan we er met het oog op Heerenveen goed op.”

In het Paasweekeinde is er geen competitievoetbal. Zondag 8 april staat de bekerfinale gepland. Heerenveen – Ajax wordt woensdag 11 april vanaf 21:00 uur gespeeld.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.