Trainingskamp FC Utrecht in Benidorm : Dag 2

Na een relatief rustige eerste training op maandag, volgde dinsdagochtend een pittige ruim twee uur durende trainingssessie. In de middag werd een tweede keer getraind, waarbij de intensiteit wat omlaag ging. Dag 2 in Benidorm was de eerste waarin de spelersgroep van FC Utrecht flink aan de bak moest.

Intensieve training
Dinsdagochtend stond de selectie van FC Utrecht al vroeg op het trainingsveld. Het werd behoorlijk afzien. Twee uur lang werden pittige partijspelen zes tegen zes op een half speelveld afgewerkt. Het werden fanatieke potjes, waarbij naarmate de tijd verstreek de vermoeidheid toenam en daarmee ook het fanatisme. Eén voor één gingen de spelers voorop in de strijd, tot groot genoegen van de trainers én de eerste supporters en sponsors van FC Utrecht die inmiddels zijn gearriveerd.

Ook de twee Zweden, Johan Mårtensson en Marcus Nilsson, voegden zich in het partijgeweld op de eerste training. Eerstgenoemde is weer volledig fit en doet alles met de groep mee. Nilsson maakte een groot gedeelte van de groepstraining mee. Edouard Duplan trainde aangepast met de groep mee en ook Cedric van der Gun was enige tijd te bewonderen in de groepstraining. De aanvaller is op weg terug van een knieblessure.

Terwijl nagenoeg de hele selectie van FC Utrecht zich onder de Spaanse zon in het zweet joeg, bleven Jacob Mulenga en Willem Janssen binnen. Zij werkten in de gym een individueel programma af met de fysiotherapeuten van de club.

Behandelen, eten, rusten en door
Na een intensieve training volgt normaliter de gelegenheid voor spelers om zich te laten behandelen en om goed rust te pakken en zich zodoende optimaal voor te bereiden op de middagtraining. Zo ook in Spanje. Dit vormde dinsdag in combinatie met een goede lunch de basis voor de tweede training. Een relatief ontspannen training, zo bleek. De technische staf koos voor afwerkvormen, met Jeroen Verhoeven en Robbin Ruiter op doel. Het duo dat bij de ochtendtraining in de gym achterbleef, verscheen in de middag met inspanningsfysioloog Pim Koolwijk op het trainingsveld.

Ontspanning
De avond stond dinsdag in het teken van ontspanning. Na een gezamenlijk diner was er tijd voor vrije invulling, zoals iedere avond. Iedere speler kiest in dit geval zijn eigen vermaak. De één leest een boek, de ander gaat gamen. Erg in trek dinsdag bleek het kaarten in de gezamenlijke ruimte. Met als grote winnaar: Bob Schepers.

Voor de medische staf begon het moment van ontspanning wat later. Tot laat in de avond hebben zij zich ontfermd over het prepareren van de spelers, zodat zij vandaag (woensdag) weer fris en voorbereid op de training kunnen verschijnen.

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

One thought on “Trainingskamp FC Utrecht in Benidorm : Dag 2

  • 08/01/2014 at 20:19
    Permalink

    Goed om te horen dat t goed gaat daar en dat t n mooi complex is wij komen vrijdag aan om t weekend mee te vieren tot vrijdag heb d’r zin in

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.