De ultieme cultkeeper van AFC Ajax: Jeroen Verhoeven

De 1e plek in ons cultelftal is ingevuld. Onder de lat staat: Jeroen Verhoeven. Ajax-doelman tussen 2009 en 2012. Hij werd verkozen boven namen als Stanley Menzo, Heinz Stuy, Hans Vonk en Gerrit Keizer. In de komende dagen worden de spelers van de andere linies bekendgemaakt. Het elftal vol cultspelers is Powered by Mercedes-Benz.

Toen doelman Verhoeven in 2009 naar Ajax kwam, was dat z’n 2e periode in Amsterdam. Velen zijn vergeten dat de in 1980 geboren goalie in de jaren negentig de jeugdopleiding van Ajax doorliep. In de A1 kreeg hij te horen dat hij niet de beoogde doelman was die door kon stoten naar de senioren.


Onze definitie van een cultspeler:

Voetballer die zeer geliefd is bij (een klein deel van) het publiek, ondanks relatief (meestal) weinig succes. Bij het horen van de naam is er direct sprake van herkenning en enige nostalgie.


Via RKC Waalwijk en een lange periode bij FC Volendam werd hij in 2009 alsnog aangetrokken als 3e doelman. Hij verving Dennis Gentenaar, die op dat moment naar VVV-Venlo vertrok. De 29-jarige Verhoeven maakte juist een seizoen eerder in een bekerwedstrijd tegen Ajax met zijn FC Volendam een sterke indruk. Met Verhoeven onder de lat won FC Volendam zelfs met 1-0. ‘Die moeten we hebben’, dachten ze in Amsterdam.

Pas een dik jaar later zou de keeper z’n debuut maken in het Ajax-shirt. Op 24 oktober 2010 verving hij in een wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam (2-2) de met een knieblessure uitgevallen Maarten Stekelenburg. Ook Kenneth Vermeer, op dat moment 2e doelman, was geblesseerd.

Bij z’n rentree in het Ajax-shirt scandeerden voetbalsupporters bij elke uittrap: ‘PIZZA!‘ Daarmee doelden de aanwezige fans op het onorthodoxe en ietwat forse postuur van de Amsterdamse goalie. In het Algemeen Dagblad zou de doelman laten optekenen dat hij de leuzen niet zo erg vond. “Supporters zeggen niks kwalijks als ze ‘pizza’ naar me roepen.”

Heel veel verder zou de doelman niet in de pikorde komen. In de 3 jaar dat hij bij Ajax voetbalde, bleef hij de 3e man onder de lat. Het lukte Verhoeven wel om in seizoen 2010-2011 op 3 fronten actief te zijn voor de Amsterdammers. In de winter van dat seizoen speelde hij zowel in de Eredivisie als in de KNVB Beker en Europa League. In de 8e finale van de Europa League keepte Verhoeven voor een vol stadion tegen Anderlecht. Later dat jaar zou Ajax de 30e landstitel in de clubhistorie pakken.

Verhoeven had in 2009 een contract getekend tot 2012 en zou die ook uitzitten. In de winter van seizoen 2011-2012 liet hij wel doorschemeren niet meer bij te willen tekenen. “Na 3 jaar Ajax moet je voor jezelf de keuze maken of je wat anders wil. Ik wil weer spelen en belangrijk kunnen zijn voor een team”, vertelde hij voor de camera’s van Ajax TV.

Hoewel de doelman niet op het veld stond bij de 30e landstitel van de clubhistorie, zag hij dat wel als z’n hoogtepunt in Amsterdam. “Dat vergeet je nooit meer. We konden alles winnen of alles verliezen op dat moment. Als je de schaal dan pakt als ploeg is dat fantastisch.”

‘Ik ben heel blij dat ik Ajax heb mogen meemaken.’

Via 3 seizoenen FC Utrecht en 1 seizoen opnieuw bij FC Volendam, sloot Verhoeven z’n carrière af bij de Amsterdamse amateurclub ASV De Dijk. Wat het verhaal nog mooier maakte is dat hij met De Dijk in de KNVB Beker werd gekoppeld aan Ajax (1-4 winst voor Ajax).

Vlak voor dat duel werd Verhoeven nog geïnterviewd over z’n tijd in Amsterdam. “Ik ben heel blij dat ik Ajax heb mogen meemaken. Ik kon bij FC Volendam goed meekomen. Bij Ajax had ik Maarten (Stekelenburg, red.) en Kenneth (Vermeer, red.) voor mij. Zij hadden net het extraatje dat ik niet had.”

Tekst: Ajax.nl


Ontdek onze unieke arbeidsmatige Dagbesteding locaties

Iedereen Verdient Een Schitterende Toekomst

Bij Mexa Zorg streven we naar een inclusieve en ondersteunende omgeving waar jongeren/ volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen groeien en bloeien.

Onze arbeidsmatige dagbestedingslocaties bieden de mogelijkheid om waardevolle vaardigheden te ontwikkelen, succeservaringen te beleven en een stap dichter bij een zelfstandige toekomst te komen.

We nodigen ouders en verzorgers uit om samen met ons deze reis van groei en ontwikkeling te ondernemen.

Kies voor Mexa Zorg en geef jouw jongere de kans om te schitteren. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze arbeidsmatige dagbesteding het verschil kan maken.

Indoorspeeltuin Plezier: Meer Dan Alleen Spelen

Welkom bij Indoorspeeltuin Plezier, waar plezier maken slechts het begin is!

Onze speeltuin is niet zomaar een plek voor vermaak; het is een stimulerende omgeving waar jongeren/ volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt de ruimte krijgen om te groeien en te schitteren. Wat begon als een briljant idee om het gat tussen onderwijs en arbeidsmarkt te dichten, is uitgegroeid tot een inclusieve plek waar jongeren/ volwassenen werken, leren en stages lopen.

In ons gezellige restaurant serveren ze met trots heerlijke gerechten, en in de speeltuin staan ze klaar om bezoekers met een glimlach te assisteren. Deze ervaringen zijn niet alleen leuk, maar ze helpen jongeren ook om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en waardevolle succeservaringen op te doen.

Ontdek hoe Indoorspeeltuin Plezier een brug slaat tussen plezier, groei en arbeidsmatige ontwikkeling. Kom langs en geniet van een speelse ervaring waar elk bezoek bijdraagt aan het schitterende potentieel van onze jongeren. 🌟🎈

Brasserie Tuinzicht: Leren in een Gastvrije Omgeving

Bij Brasserie Tuinzicht geloven we sterk in de kracht van jongeren/volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onze brasserie wordt gerund door deze getalenteerde jongeren/ volwassenen.

Hier kunnen ze hun talenten ontwikkelen in de horecabranche terwijl ze worden ondersteund door onze betrokken medewerkers. De menukaart is samengesteld met de nadruk op versheid en kwaliteit, en onze jongeren werken met toewijding aan het bereiden van heerlijke gerechten. Daarnaast organiseren we regelmatig evenementen en activiteiten om de gemeenschap samen te brengen.

Brasserie Tuinzicht het goede eten hand in hand gaat met de prachtige bosrijke omgeving! Wij zijn trots om je te verwelkomen in onze brasserie, gevestigd in het expertise centrum Zonnehoeve van HilverZorg.

👇 Klik hieronder voor meer info en neem contact met ons op voor al je vragen en mogelijkheden op het gebied van zorg. 👇 🚀

ℹ️ Wat je bij ons vindt:

– Dagbesteding bij Indoorspeeltuin Plezier
– Dagbesteding bij Brasserie Tuinzicht
– Individuele begeleiding
– Contact met Mexa Zorg

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.