Trainingskamp FC Utrecht Dag 5 | La Nucia Vandaag

Jeroen Verhoeven | Trainingskamp FC Utrecht Dag 5

Natuurlijk, de ploeg moet aan de bak tijdens trainingsdag vijf van de oefenstage van FC Utrecht in La Nucia. Maar er is, na het volle programma van de afgelopen week, ook even de gelegenheid om uit te rusten. Een impressie van dag vijf van het trainingskamp van FC Utrecht en de streek waarin de ploeg is neergestreken.

Even terugschakelen. Even van de vijfde versnelling naar de vierde, of misschien wel de derde. Dat is wat de selectie van FC Utrecht doet tijdens de vijfde dag van het trainingskamp in het Spaanse La Nucia. Daags na een volle dag, waarop getraind werd en een wedstrijd werd gespeeld, hebben de voetballers van de Eredivisionist uit de Domstad de ochtend vrijaf.

Duurloop
Na de lunch wordt er getraind. De spelers laten hun kicksen op de hotelkamer en gaan onder leiding van Inspanningsfysioloog Pim Koolwijk de streek in voor een duurloop. Wat ze onderweg zien, is prachtig. Op de rustige Spaanse straten – in het seizoen is het hier een drukte van belang, maar in deze periode van het jaar juist een oase van rust – joggen zij voorbij palmbomen en kijken ze uit op aan de ene kant joekels van bergen, en aan de andere zijde reusachtige bouwwerken: de voor Benidorm zo kenmerkende torenflats.

Het Papendal van de Costa Blanca
Want daar, onder de rook van Benidorm, is FC Utrecht neergestreken. In La Nucia, een sportplaats bij uitstek. Een plaatsje waarin Ciudad Deportiva Camilo Cano La Nucia het kloppende hart van de samenleving lijkt te zijn. Waar American Football wordt gespeeld, beachvolley, voetbal natuurlijk. En nog zo’n zestig andere sporten. Er ligt zelfs een racebaan voor radiografisch bestuurbare autootjes. Van alle markten zijn ze er thuis. Noem La Nucia dus gerust een beetje het Papendal van de Costa Blanca.

Jeroen Verhoeven | Trainingskamp FC Utrecht Dag 5

Op naar de tweede seizoenshelft
Daar, in die setting en op een steenworp afstand van het imposante pretpark Terra Mitica, legt FC Utrecht deze week de basis voor de tweede helft van het seizoen. De allesbeslissende helft van de jaargang. Tussen de rustgevende klanken van palmfluiten in Asia Gardens Hotel, waar de ploeg is neergestreken, klinkt met regelmaat het woord ‘play-offs’. Die bereiken, dat is een mooi streven. Een haalbaar doel ook, zo is de overtuiging van iedereen.

Het trainingskamp van FC Utrecht in La Nucia wordt mede mogelijk gemaakt door Barceló Asia Gardens, Brothers Horeca Groep, Gemeente La Nucia, Travelon, Vakantietaxi.nl, Van Rhijn Taxivervoer en Van Veluw.

Trainingskamp FC Utrecht Dag 5 | La Nucia Vandaag

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.