Trainingskamp FC Utrecht Dag 2 | La Nucia Vandaag

De eerste trainingsdag van FC Utrecht in het Spaanse La Nucia zit erop. Onder toeziend oog van oud-speler Gerard van der Lem – hij was in de buurt – en burgemeester Cano van La Nucia werd er uitermate fanatiek getraind door de ploeg van trainer/coach Robby Alflen.

Donderdagmorgen, La Nucia. Een partijspelletje. Maar wacht. Niet zomaar een potje. Een partij waarin op het scherp van de snede wordt gespeeld. Met een fanatisme dat zij die niet beter weten doet vermoeden dat er niet alleen eer te behalen valt vandaag, maar ook nog wat punten voor de ranglijst. De toon voor het trainingskamp van FC Utrecht aan de Spaanse kust is gezet. Het is, om maar even een dartsterm te bezigen, ‘game on’.

Bikkelen voor een basisplaats
Gek is dat natuurlijk niet. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dat is het credo dat velen bezigen aan de vooravond van de tweede helft van voetbalseizoen 2014/2015. Een seizoen waarin FC Utrecht tot nu toe op 31 verschillende spelers een beroep deed in competitieverband. Dat is een pak meer dan welke andere club dan ook. En dat verklapt een beetje dat het met de breedte van de selectie in de Domstad wel snor zit. Trainer/coach Robby Alflen heeft knopen door te hakken, keuzes te maken. Speelminuten staan voor iedereen op het spel. Alle spelers lijken zich te beseffen: er moet gebikkeld worden voor een basisplaats.

Rammelen aan de poort
Juist dat maakt het trainingskamp van FC Utrecht uitermate interessant. Wie staat er op? Wie rammelt dusdanig hard aan de Spaanse poort dat zijn gebonk een plek bij de eerste elf oplevert voor het duel met sc Heerenveen van zondag 18 januari, en al die andere wedstrijden die gaan komen? Het zijn vragen die de komende dagen van antwoorden gaan worden voorzien, zo is de verwachting.Trainingskamp FC Utrecht Dag 2 | Jeroen Verhoeven

Uitstekende uitvalsbasis
Die antwoorden worden in Spanje gegeven op Ciudad Deportiva Camilo Cano La Nucia. Een accommodatie die zo mogelijk nog fraaier is dan de naam klinkt. Een goede grasmat ligt er, omzoomd door kleine, maar nette tribunes. Het is, kortom, een prachtige plek om toe te leven en – vooral dat – toe te werken naar de tweede helft van seizoen 2014/2015. De seizoenshelft waarin de beslissingen vallen. De seizoenshelft waarin het moet gaan gebeuren. Afgaand op de twee trainingen van donderdag, lijkt iedereen zich dat te beseffen.

Het trainingskamp van FC Utrecht in La Nucia wordt mede mogelijk gemaakt door Barceló Asia Gardens, Brothers Horeca Groep, Gemeente La Nucia, Travelon, Vakantietaxi.nl, Van Rhijn Taxivervoer en Van Veluw.

Trainingskamp FC Utrecht Dag 2 | La Nucia Vandaag

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.