SSV Jahn Regensburg – Ajax 0-0

jeroen verhoeven gestrekt naar de hoekAjax heeft woensdagavond voor het eerst tijdens de voorbereiding gelijkgespeeld. Op bezoek bij SSV Jahn Regensburg kwam het team van Frank de Boer niet tot scoren: 0-0. Kolbeinn Sigthórsson kwam nog niet in actie in het zuidoosten van Duitsland. De IJslander bekeek het duel samen met de meeste internationals vanaf de tribune.

Op de lokale radio van Regensburg werd ‘das große Testspiel gegen Ajax Amsterdam’ al de hele week met veel bombarie aangekondigd. Op de melodie van ‘Tulpen uit Amsterdam’ hoopten de club uit de derde divisie op een doelpuntenregen uit Amsterdam. De eerste drie kwartier in het Jahnstadion leverden echter geen goals op.

Ajax speelde op ruim 100 kilometer afstand van het trainingskamp in Fürth nog zonder de meeste internationals. In het karakteristieke stadionnetje van Regensburg, met een bierbrouwerij pal achter een van de doelen, kwam ook Kolbeinn Sigthórsson nog niet in actie. Net als Maarten Stekelenburg – die vorige week woensdag zijn rentree maakte – bekeek de IJslander het duel vanaf de hoofdtribune. Aras Özbiliz speelde daardoor net als in de oefenwedstrijden tegen Buitenpost, AZSV en Emmen een helft in de spits.

Onder aanvoering van captain André Ooijer kreeg Ajax voor rust twee uitgespeelde kansen. Miralem Sulejmani ging op snelheid langs zijn tegenstander, maar zijn actie strandde vervolgens in het zestienmetergebied. Na een half uur kreeg Rodney Sneijder de tweede kans namens Ajax. Op aangeven Sulejmani schoot hij de bal vanuit de verre hoek tegen de keeper op. Jahn Regensburg stelde daar ook een paar keer een gevaarlijk moment tegenover, maar alle keren stond Kenneth Vermeer een tegentreffer in de weg. Met name bij de schietkans van Tobias Schweinsteiger, broer van Duits international Bastian Schweinsteiger, onderscheidde Vermeer zich met een goede redding.

In de tweede helft verschenen er bij Ajax vier nieuwe spelers aan de aftrap. Met het inbrengen van Enoh voor Sneijder, Koppers voor Alderweireld en Castillion voor Özbiliz probeerde Frank de Boer de nul van het scorebord te krijgen. Jeroen Verhoeven verdedigde het doel van Ajax na rust. Al na vijf minuten had Verhoeven assistentie van Ooijer nodig toen Schweinsteiger de keeper van Ajax omspeelde en vrij kon inschieten, de aanvoerder redde de bal vervolgens van de doellijn.

Via Castillion en Sulejmani bleef Ajax in het restant van de tweede helft op zoek naar een doelpunt. Ook Schweinsteiger dook aan de andere kant nog een keer gevaarlijk voor het doel van Verhoeven op. Na opnieuw de nodige wissels aan beide kanten stonden er in de slotfase nog slechts acht van de 22 basisspelers op het veld. Geen van allen zette de winnende treffer achter zijn naam, waardoor Ajax na drie oefenzeges voor het eerst gelijkspeelde tijdens de voorbereiding.

Ajax sluit het trainingskamp in Fürth zaterdag af met een oefenwedstrijd tegen 1. FC Nürnberg. Het duel met de club uit de Bundesliga begint om 15:00 uur.

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.