FC Utrecht Selectie start voorbereiding met testen

jeroen verhoeven 2013-06-24 meten en wegenNa een intensief seizoen 2012/2013 heeft de selectie van FC Utrecht genoten van een korte vakantie. De voorbereiding op het nieuwe seizoen is deze week begonnen. Voordat de veldtrainingen weer van start gaan, werd maandag gestart met uitvoerig onderzoek op fysiek en mentaal vlak. In diverse ziekenhuizen ondergingen de spelers verschillende tests bij medische experts. Vandaag (dinsdag) worden de tests vervolgd.

“We voeren de onderzoeken op drie verschillende locaties uit, om te kijken hoe de spelers ervoor staan”, legt clubarts Simon Goedegebuure uit. “In het ziekenhuis wordt een echo van het hart gemaakt. Vervolgens wordt op een andere locatie een zogeheten Isokinetische test gedaan. Hierbij wordt de kracht van de bovenbeenspieren van de spelers gemeten. Op weer een andere locatie vindt een inspannings-, bewegings-, kracht- en flexibiliteitstest plaats. Het gaat hierbij om een nulmeting. We kunnen op die manier goed zien hoe fit de spelers zijn en een preventief programma aan deze resultaten koppelen. Hiermee kunnen we vroegtijdig ingrijpen bij bijvoorbeeld overbelasting. Zo kunnen blessures in een vroeg stadium worden voorkomen. Deze nulmeting moet bijdragen aan betere prestaties van de spelers. Het testen duurt in totaal twee dagen en deze dagen zijn voor de spelers behoorlijk intensief. We kunnen tot nu toe concluderen dat de spelers goed de zomerstop uit zijn gekomen en dat ze fit ogen”, meent Goedegebuure.

Intensieve dag
Nieuwe aanwinst Mark Diemers is een week eerder dan de rest van de selectie gestart met trainen om zo fit mogelijk te starten aan de voorbereiding. Maandag werd zijn fitheid en fysieke gesteldheid in het ziekenhuis getest. “We doen hier allerlei tests om te kijken hoe je er aan het begin van het seizoen voor staat” vertelt Diemers. “Om acht uur moest ik me meldden en toen ben ik eerst langs voedingsdeskundige Armand Bettonviel geweest. Vervolgens heb ik een aantal tests ondergaan om mijn fysieke fitheid te meten. Met een maximale fietstest is naar mijn conditie gekeken en is ook de lengte van mijn spieren onderzocht. Als laatste ben ik ook nog bij onze sportpsychologe Afke van de Wouw geweest. Het is een intensieve dag geweest.”

Aan de slag
“Ik weet wel wat me te wachten staat”, vertelt de ervaren Mark van der Maarel over de jaarlijkse onderzoeken. “We worden getest op onze fitheid, we voeren gesprekken met een voedingsdeskundige en een psycholoog en we worden fysiek doorgemeten. Al deze informatie wordt gebruikt in de rest van de voorbereiding. Afgelopen seizoen was een zwaar seizoen, maar bij mij begint het vrij snel weer te kriebelen. Ik heb zin om weer aan de slag te gaan.”

Tekst: FCutrecht,nl
Foto’s: FCUPhoto

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.