FC Utrecht Selectie start voorbereiding met testen Dag 2

jeroen verhoeven 2013-06-25 Test dag 2Net als gisteren worden de spelers van FC Utrecht ook vandaag uitvoerig getest op hun fysieke en mentale gesteldheid. Sommige spelers hebben dit soort onderzoeken al veelvoudig meegemaakt tijdens hun carrière als profvoetballer. Zo ook Robbin Ruiter, Jeroen Verhoeven en Edouard Duplan. De drie heren draaien al een tijdje mee in het betaald voetbal en weten dus wat er voorafgaand aan een seizoen allemaal komt kijken.

“Ik heb zin om weer te beginnen”, zegt Jeroen Verhoeven. “Ik weet natuurlijk wel wat me te wachten staat. Ik ben al achttien jaar profvoetballer, dus met winterstopvoorbereidingen meegerekend is dit mijn 36e voorbereiding. Dit seizoen kijk ik vooral uit naar het Europees voetbal. In mijn vakantie heb ik elke dag wel wat gedaan om fit te blijven. Ik heb veel gegolfd en gemountainbiket, dus de fietstest die we tijdens deze onderzoeken moesten ondergaan, deed ik met twee vingers in de neus. Conditioneel ziet het er goed uit”, aldus Verhoeven.

“Vandaag worden onze mobiliteit en stabiliteit gemeten”, vertelt Robbin Ruiter. “Je wordt volledig doorgelicht om te kijken hoe je er na de vakantie fysiek voor staat. Ik heb tijdens mijn vakantie geen speciaal programma gevolgd of iets dergelijks. Ik heb gewoon voor mezelf wat getraind om fit te blijven. Het was natuurlijk ook een korte vakantie. De voorbereiding die we nu ingaan is nuttig, maar niet zo spannend. Ik vind het wel lekker om weer te voetballen. Ik kijk vooral uit naar de Europese duels en de start van de competitie”, aldus Ruiter.

Het zag er naar uit dat Edouard Duplan FC Utrecht zou gaan verlaten, maar ook hij heeft zich gewoon gemeld voor de verschillende onderzoeken. Duplan heeft zich bedacht en tekende alsnog een contract dat hem voor de komende twee seizoenen aan FC Utrecht verbindt. “Het was leuk om iedereen weer te zien”, vertelt Duplan. “Het was toch een soort verrassing, nadat ik eerder had besloten om te vertrekken. Ik wil nu snel weer fit worden, want we moeten al snel weer spelen in de Europa League. Daar kijk ik erg naar uit. Ik heb in de vakantie mijn rust gepakt, maar heb wel veel gelopen om mijn conditie op peil te houden. De tests die wij deze twee dagen hebben ondergaan, geven mij goede hoop om snel weer volledig speelklaar te worden. Ik heb nu al zin in de eerste veldtraining.”

Tekst: FCUtrecht.nl
Foto’s: FCUphoto

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.