Selectie FC Utrecht ondergaat ogentest

Jeroen verhoeven ondergaat ogentestAlle spelers van de eerste selectie van FC Utrecht brachten deze week een bezoek aan de Hogeschool Utrecht (HU) Klinieken in Utrecht om hun ogen te laten testen. Dinsdag waren de spelers aan de beurt om de tests te ondergaan. Bij deze tests wordt niet alleen naar sterkte gekeken, maar ook naar de algemene gezondheid van de ogen via een scan.

Het is gebruikelijk dat de ogen van topsporters gescreend worden. “Om een topprestatie te kunnen leveren op het veld is onder andere het goed functioneren van de ogen van belang”, meent Clubarts Goedegebuure. “Het is daarom belangrijk dat iedere speler getest wordt. Enerzijds om eventuele afwijkingen aan het oog op te sporen, anderzijds om een nulmeting te hebben voor het geval er iets gebeurt. Als een speler dan een ellenboog op het oog of een vinger in het oog krijgt, dan weet de medische staf hoe de uitgangssituatie was.”

FC Utrecht-aanvaller Steve De Ridder is erg blij met de screening. “Het was een behoorlijk intensieve test en ik ben erg benieuwd naar de resultaten”, aldus De Ridder. “Het is goed dat we deze ogentest allemaal hebben gedaan. Het gaat er tenslotte om dat we de beste prestatie kunnen leveren in het veld.”

jeroen verhoeven ondergaat ogen testDe ogentest vloeit voort uit de samenwerking die FC Utrecht en Hogeschool Utrecht met elkaar hebben sinds 2010. Beide organisaties willen elkaar versterken door wederzijds diensten en expertise uit te wisselen. Door sport en onderwijs kunnen jongeren zich ontwikkelen. Deze maatschappelijke functie bindt de organisaties.

 

 

 

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.