Quick’20 – Asv De Dijk (0-0) 0 – 3

Asv De Dijk rekent in laatste vijf minuten af met Quick’20

Derdedivisionist Asv De Dijk heeft haar koppositie verstevigd. De ploeg van Jochem Twisker won de topper op bezoek bij nummer drie Quick ’20 met 0-3. De doelpunten, waarvan twee op naam van Dennis Kaars, vielen pas in de slotfase.

Voor De Dijk zat er eigenlijk maar één ding op: niet verliezen. “Die acht punten willen we niet kwijtraken, dus we speelden wel iets behoudender dan normaal”, zei Dennis Kaars na afloop. “We namen niet teveel risico, speelden met meer beleid.” Het gevolg was een gelijkopgaande eerste helft waarin weinig kansen te noteren vielen. De grootste was voor Quick’20-spits Rens van Benthem, maar hij had het vizier niet op scherp. “Het was ook een lastige wedstrijd vanwege het weer en het grasveld lag er niet al te best bij.”

In de tweede helft kreeg ook Kaars een goede mogelijkheid. Zijn aanname was na een uur spelen echter niet goed genoeg om gevaar te stichten. De wedstrijd leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. Tot de 85ste minuut. Een steekbal van invaller Mostapha El Aamrani (“echt een hele goede invalbeurt, hij brak de wedstrijd open”) zette Kaars vrij voor doelman Felix van Berkel. Met een subtiele stift opende de aanvaller de score: 0-1.

“Na die tegentreffer zag je dat Quick’20 aangeslagen was. Ze hadden er nog maar weinig geloof in en daar profiteerden wij van.” Twee minuten na de openingstreffer was er opnieuw een hoofdrol weggelegd voor El Aamrani. Hij legde de bal breed, waarna Achmed Ahahaoui eenvoudig kon binnentikken. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Kaars. De spits kon helemaal alleen op het doel van de Oldenzalers afgaan, omspeelde Van Berkel en bepaalde met zijn 22ste treffer van het seizoen de eindstand op 0-3.

“Deze overwinning is super belangrijk voor ons”, aldus Kaars. “Het verschil is nu acht punten met alleen Westlandia nog als achtervolger. Het zou mooi zijn als we in de winterstop een verschil van dubbele cijfers hebben.”