Be Quick 1887 – ASV De Dijk (0-1) 2 – 1

Na drie zeges op rij heeft koploper De Dijk in de Derde Divisie weer een nederlaag moeten slikken. Subtopper Be Quick 1887 boog in Haren een achterstand om in een 2-1 overwinning.

In de eerste helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder op het middenveld. De beste kansen waren in de openingsfase voor Be Quick 1887. Ahmed Abdallah al Mahdi plaatste de bal recht in de handen van doelman Jeroen Verhoeven, die even later op knappe wijze een kopbal van Twan Nieboer pakte. De Dijk stelde daar zeer weinig tegenover in aanvallend opzicht en was grotendeels onherkenbaar.

Een doelpuntloze eerste helft leek het gevolg, totdat Dennis Kaars daar anders over dacht. Vlak voor het rustsignaal stond hij na een combinatie met Chakib Tayeb vrij voor doelman Bart Woering. Zijn eerste inzet werd nog gekeerd, maar in de rebound was Kaars er op tijd bij om van dichtbij zijn 23ste competitietreffer van dit seizoen binnen te tikken. Verrassend genoeg kon De Dijk met een voorsprong de kleedkamers opzoeken voor de rust.

Toch was trainer Jochem Twisker niet te spreken over zijn ploeg. “We maken afspraken vooraf en al vanaf het begin werden deze niet nageleefd. Met twee wissels probeer je in de rust het één en ander opnieuw aan te stippen en hadden we vervolgens in het begin van de tweede helft de controle over de wedstrijd.” Verder dan twee afstandsschoten van Tayeb, allebei langs de verkeerde kant van de paal, kwamen de Amsterdammers niet.

Naarmate de slotfase in het zicht kwam, sloop er volgens Twisker een stukje gemakzucht in bij De Dijk. De 0-1 zou genoeg zijn om verder uit te lopen op de morsende concurrentie, maar ruim een kwartier voor tijd veranderde dat door de gelijkmaker van Be Quick 1887. Romano Djababoe zette goed door, haalde de achterlijn en stelde de volledig vrijstaande Rick Wiersma in staat om in twee instanties de thuisploeg langszij te schieten. Twisker: “Die gelijkmaker zat eraan te komen.”

Daarna waren de Amsterdammers het kwijt. Een fout van Verhoeven, die bij een vrije trap van Remon Bolt volledig misgreep, zorgde in de tachtigste minuut voor de 2-1 van aanvoerder Robert Talens. Kaars – die voorlopig bij De Dijk lijkt te blijven – kreeg een paar minuten later dé mogelijkheid op de gelijkmaker, maar een doorgeschoten vrije trap van Tayeb werd door de topschutter gemist bij de tweede paal. Ook een kopbal van Kevin Huijsman op de bovenkant van de lat had een beter lot verdiend.

Een gelijkspel was volgens Twisker meer op zijn plaats geweest, op meer zou De Dijk zeker geen aanspraak kunnen maken. “Het was heel matig tot slecht wat wij hebben laten zien”, was de oefenmeester vrij duidelijk na afloop. “Gelukkig blijft de schade een beetje beperkt omdat de concurrentie ook punten verspeelt. Maar als wij denken dat het dit seizoen allemaal vanzelf gaat, zullen we nog behoorlijk in de problemen komen. Dit was één van de slechtste wedstrijden onder mijn leiding bij De Dijk.”

De Amsterdammers zien achtervolger Westlandia slechts één punt inlopen en hebben nog een voorsprong van zeven punten. Volgende week krijgt de koploper middenmoter EVV op bezoek aan de Schellingwouderdijk.

Bron: Amsterdamsche Voetbal