FC Utrecht wint van Elinkwijk (1-5)

jeroen verhoeven 2013-09-06 FC Utrecht wint van Elinkwijk (1-5)2FC Utrecht heeft op Sportpark Elinkwijk een 1-5 overwinning behaald op stadsgenoot Elinkwijk. Waar FC Utrecht alle doelpunten voor rust maakte, deed Elinkwijk dat in de slotminuten van de tweede helf t.
Trainer Jan Wouters stuurde een team het veld in bestaande uit voornamelijk spelers van de eerste selectie aangevuld met spelers uit het beloftenteam. Cedric Badjeck (FC Utrecht O19), vorig jaar doeltreffend tegen Elinkwijk, vormde in de eerste helft een spitsenkoppel met de Amerikaanse stagespeler Rubio Rubin.

Eerste helft
Elinkwijk zorgde verrassend voor het eerste wapenfeit. Een lange bal van achteruit kwam terecht bij linksbuiten Okan Özcelik. Door middel van een individuele actie passeerde hij zijn tegenstander en trok hij naar binnen. Het schot wat volgende zeilde langs de rechterkruising.

Hierna nam FC Utrecht het heft in handen. Met verzorgd combinatievoetbal en veel beweging op het middenveld ging FC Utrecht op zoek naar de openingstreffer.

In de tiende minuut schoot FC Utrecht voor het eerst op het vijandelijke doel. Elroy Pappot probeerde het vanaf twintig meter, maar zijn poging ging rakelings over. Dit bleek een waarschuwing te zijn voor wat komen ging. Een minuut later tekende Pappot, na een combinatie met Rubin, voor de 0-1. Vanaf de rand van het strafschopgebied plaatste hij de bal met binnenkant voet onberispelijk in de linkerhoek.

Drie minuten later was het wederom raak. Yoshiaki Takagi bediende Johan Mårtensson in de zestien meter met een bal door de lucht. De Zweedse middenvelder controleerde de bal met de borst, waarna hij met links de bal in de verre hoek schoot.

FC Utrecht bleef de eerste helft controleren en domineren. Na een aantal gemiste kansen wist het team van trainer Jan Wouters, halverwege de eerste helft, wederom kort na elkaar te scoren.

Elroy Pappot tekende voor zijn tweede treffer van de avond door de bal binnenkant paal in de verre hoek te schieten, 0-3. Aan deze goal ging een schitterende voetbeweging van de middenvelder vooraf, waardoor hij zijn tegenstander op het verkeerde been zette en zichzelf een vrije doortocht verschafte richting de keeper. Twee minuten later schoot stagespeler Rubio Rubin de 0-4 binnen. Op de rand van buitenspel werd hij de diepte ingestuurd en schoof hij de bal beheerst langs de keeper in de verre hoek.

Na een korte drinkpauze, ingelast vanwege de hitte, ging FC Utrecht op zoek naar meer doelpunten.

Op slag van rust volgde de 0-5. Links van het strafschopgebied speelde Yannick Cortie de bal naar Rubio Rubin. De spits legde de bal terug op Mark Diemers, die geen seconde twijfelde en de bal op fraaie wijze in de bovenhoek krulde.

jeroen verhoeven 2013-09-06 FC Utrecht wint van Elinkwijk (1-5)Tweede helft
Na de rust waren bij beide elftallen de nodige wijzigingen doorgevoerd. Waar Elinkwijk met een geheel nieuw elftal de tweede helft begon, zijn er aan de kant van FC Utrecht drie verse spelers het veld in gebracht.

De wedstrijd werd naarmate de tweede helft wat harder en er werden meer overtredingen gemaakt. Halverwege de tweede helft leidde dit tot een penalty voor FC Utrecht. Yoshiaki Takagi werd neergehaald door een Elinkwijk-verdediger. Waar de scheidsrechter eerst dacht aan een vrije trap, besloot hij na overleg met zijn assistent de bal op de stip te leggen. De Japanner, die zelf de penalty nam, zag zijn inzet gekeerd worden door de Elinkwijk-keeper.

Echte grote kansen bleven, gedurende de tweede helft, lange tijd uit voor zowel FC Utrecht als Elinkwijk. Drie minuten voor tijd wist Elinkwijk de eretreffer te maken. Na een snelle uitbraak van achteruit kwam de bal, via Elinkwijk-spits Danny Lijffijt, terecht bij Wadii Ouirzane. De middenvelder dribbelde het strafschopgebied binnen en plaatste de bal langs keeper Paul van der Helm.