Jong NEC – Jong Ajax 1-6 (1-2)

Jong Ajax heeft de uitwedstrijd tegen Jong NEC maandagavond glansrijk gewonnen. Op het jeugdcomplex van de Nijmegenaren werd het 1-6 voor de gasten, die bijna de hele tweede helft met tien man speelden. Hyun Jun Suk speelde met zijn twee doelpunten én rode kaart een hoofdrol in de enerverende wedstrijd.
Hyun Jun Suk ontving zijn tweede gele, dus rode kaart twee minuten na rust. De Zuid-Koreaan ging volgens de scheidsrechter in de fout bij een kopduel. Ook tot verbijstering van Suk zelf, moest hij voortijdig van het veld. De tussenstand was op dat moment ‘slechts’ 1-2 in Amsterdams voordeel. Spits Suk hielp Jong Ajax in de eerste 25 minuten hoogstpersoonlijk aan een comfortabele 0-2 voorsprong. Rutger Worm bepaalde de ruststand op 1-2.

,,De rode kaart was zwaar overdreven”, vond Jong Ajax-coach Pieter Huistra na afloop. ,,Suk ging het luchtduel aan, verder gebeurde er niet zoveel. Maar volgens de scheidsrechter had hij zijn elleboog gebruikt.”

Jong Ajax liet zich niet van de wijs brengen door de rode kaart. De tien overgebleven Jong Ajacieden bleven aanvallen en loeren op een derde doelpunt. De aanvalslust en standvastigheid betaalde zich uit. Miralem Sulejmani zorgde twintig minuten na rust met een fraaie individuele actie voor de verdiende 1-3. Zeven minuten later sloeg ook Aras Özbiliz toe. De aanvaller schoot eerst tegen de keeper, maar pikte zijn doelpuntje in de rebound alsnog mee.

,,We bleven ook met tien man goed gegroepeerd spelen”, vervolgde Huistra. ,,Dat deden we goed. We dwongen ook veel kansen af. Aan de 1-2, vlak voor rust, ging eigenlijk ons enige foutje vooraf. Die treffer gaven we zelf weg. Daarom ben ik over de hele wedstrijd tevreden.”

Jong NEC was toen eigenlijk al knock-out. Een overtreding op Sulejmani leverde de Amsterdammers een strafschop op. Ismaïl Aissati verzilverde de penalty: 1-5. In de slotminuten hielp Roly Bonevacia zijn, in ondertal spelende ploeg zelfs nog aan een zesde treffer.

Jong Ajax staat nu derde in de Eredivisie voor Beloftenploegen. Koploper Sparta versloeg maandag Jong PSV (waar oud-Ajacied Andy van der Meyde debuteerde) met 1-2. De Rotterdammers hebben vijf punten meer dan de Ajacieden van Huistra, maar speelden ook twee duels meer. Jong PSV staat tweede. De Eindhovenaren hebben drie punten meer dan Jong Ajax en speelden ook een wedstrijd meer. Jong Ajax speelt donderdag om 18.30 uur een inhaalduel tegen en bij Jong Vitesse/AGOVV.

Jong NEC – Jong Ajax 1-6

Bron: Ajax.nl