Jong FC Utrecht verliest van Jong Heerenveen

jeroen verhoeven 2013-03-18 Jong utrecht - Jong Heerenveen opkomstDe beloften van FC Utrecht hebben met 0-1 verloren van koploper sc Heerenveen. De wedstrijd stond aan FC Utrecht-zijde onder leiding van trainer Marinus Dijkhuizen. Hij deed examen de zogenaamde proeve van bekwaamheid voor de cursus Coach Betaald Voetbal. Ondanks de nederlaag is Dijkhuizen geslaagd voor dit onderdeel.
FC Utrecht begon niet goed aan de wedstrijd. De gasten uit Heerenveen waren direct de bovenliggende partij met veel druk op de achterhoede. Daarmee kwam FC Utrecht niet aan opbouwen toe. Vanaf de aftrap volgde de eerste kans voor Heerenveen. Na acht minuten keek FC Utrecht tegen een achterstand aan. Een lage voorzet vanaf de rechterkant kwam voor de voeten van Mark Uth. De aanvaller schoot de bal binnen, maar de goal had een luchtje van buitenspel.

Druk
De druk van sc Heerenveen werd ook na de goal niet minder. De eerste kans van FC Utrecht kwam pas na 36 minuten. Een vrije trap van Kevin van Kippersluis viel op het hoofd van Markiet. Hij kopte naast. Dat was het sein om voor het offensief te kiezen. Twee minuten later schoot Moro op doel en Brian Vandenbussche tikte de bal net naast. Weer een minuut later schoot Van Kippersluis rakelings over de kruising en drie minuten voor tijd was Pappot dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot belandde op de lat en vloog via de onderzijde weer het veld in.

Na rust bleef Laurens van der Voort in de kleedkamer achter en kwam Aleksander Bjelica in de ploeg op weg naar de gelijkmaker. Het een echt voetbalgevecht; FC Utrecht ging in de aanval en de bezoekers, onder leiding van trainer Jan de Jonge, loerden op de counter.

2013-03-18 jeroen verhoeven in aktie  Jong utrecht - Jong Heerenveen opkomstLat
Ondanks een aantal kansen voor FC Utrecht en counters van Zuiverloon en Uth bleven beide doelen leeg. Keeper Jeroen Verhoeven hield FC Utrecht in deze fase in de wedstrijd en coachte de ploeg naar voren. Acht minuten voor tijd veerde de thuisbank en het publiek op. Het was Elroy Pappot die een vloeiende aanval afrondde. De bal belandde andermaal op de lat. Met het inbrengen van een frisse aanvaller een kwartier voor tijd probeerde Dijkhuizen een nieuwe impuls te geven. Maar ook de invallende Mitrovic, oud-speler van Heerenveen, kon het tij niet keren.

FC Utrecht zakt door de nederlaag naar de vierde plek in de Beloftencompetitie Divisie A. sc Heerenveen blijft koploper met 35 punten uit 14 wedstrijden. FC Utrecht heeft 25 punten na 15 wedstrijden.

Karakteristieken

0-1  8’ Mark Uth

Scheidsrechter: Tom Koekoek

Geel:
48’ Soufyan Moro
67’ Elroy Pappot

Opstelling Jong FC Utrecht: Jeroen Verhoeven; Gévero Markiet, Jordi Balk, Kai Heerings, Laurens van der Voort(46’ Aleksander Bjelica); Elroy Pappot, Johan Mårtensson, Esmat Shanwary; Soufyan Moro (73’ Radovan Mitrovic), Leon de Kogel, Kevin van Kippersluis.

Opstelling Jong sc Heerenveen: Brian Vandenbussche; Gianni Zuiverloon, Jens Jurn Streutker, Kenny Otigba (66’ Youssef Fennich), Arnold Kruiswijk; Menno Heerkes, Marco Pappa (84’ Wouter Marinus), Lukas Marecek; Luciano Slagveer, Mark Uth, Fahd Aktaou (89’ Joost van Aken).

Tekst: FCUtrecht.nl

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.