Jong De Graafschap – Jong Ajax (0-5)

image-2203146Jong Ajax heeft de uitwedstrijd tegen Jong De Graafschap maandag met 0-5 gewonnen. Tom Boere en Yener Arica scoorden 2 treffers. Davi Lizardo maakte de 0-5. Bij Jong Ajax speelden enkele Ajacieden uit de A2 mee

Met de naderende uitwedstrijd tegen Olympique Lyon in de Champions League én het treffen in de NextGen Series tussen Aston Villa en Ajax A1 (beide duels op dinsdag), was het spelersaanbod voor Jong Ajax beperkt. Beloftentrainer Gery Vink selecteerde zelfs vier spelers uit de A2. De eerstejaars A-junior Abdel Malek El Hasnaoui begon zelfs in de basis, als linkshalf. Djarno Hofland, Mouhsine El Yaacoubi en Jordi van Duijn startten op de bank. De drie aanstormende Ajacieden waren na rust invallers. In totaal verschenen maandag acht A-junioren op het wedstrijdformulier.

,,Prachtig om te zien hoe ervaren jongens als onder meer Jeroen Verhoeven, Ricardo van Rhijn, Ismaïl Aissati ook voor de jongste jongens goed werk verrichtten”, blikte trainer Vink terug. ,,De wil om er samen iets moois van te maken was echt aanwezig. Ook vooraf al in de kleedkamer. De jongens uit de A2 wilden natuurlijk helemaal hun kunstje laten zien. Alles bij elkaar werd er ook als team goed gespeeld.”

Met Aissati als centrale verdediger (op ‘4’) beleefde Jong Ajax een droomstart in Ulft. Spits Tom Boere hielp zijn ploeg al in de tweede minuut aan een 0-1 voorsprong. De Ajacieden gaven die voorsprong niet meer uit handen, zo werd al snel duidelijk tegen het povere Jong De Graafschap.

Acht minuten voor de rust verdubbelde Boere zijn productie en die van Jong Ajax. De spits rondde een individuele actie doeltreffend af. Op aangeven van Aras Özbiliz bepaalde Yener Arica de ruststand met een oogstrelende volley op 3-0. Jong Ajax was vooral voor rust heer en meester tegen de ploeg van ‘Mister De Graafschap’ Jan Vreman. De Amsterdammers trokken die goede lijn ook na de pauze door. Na een klein uur liet Arica ook zijn tweede treffer van de avond noteren. Het klapstuk van de avond kwam van Davi Lizardo. De jonge rechtsbuiten profiteerde van voorbereidend werk van Aissati en bereikte de zestien, waarna hij doelman Joost Terol verraste met een mooie stiftbal: 0-5.

,,Na een week waarin het bijna niet over voetbal ging, was het vanavond gelukkig een positieve avond”, besloot Vink. ,,Dit was een heel mooie avond. Met de inzet van zoveel spelers uit de A2 is een mooi gebaar gemaakt naar de Ajax-opleiding.”

Bron: ajax.nl


Jong De Graafschap – Jong Ajax 0-5 Davi Lizardo… door f100002144901864

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.