FC Utrecht verliest van Sporting Lissabon 0-3 (0-2)

FC Utrecht heeft de oefenwedstrijd tegen Sporting Clube de Portugal, ook wel Sporting Lissabon, met 0-3 verloren. André Martins, Cédric Soares en Junya Tanaka scoorden de Portugese doelpunten.

De nummer twee van de Portugese competitie van afgelopen seizoen kwam met een indrukwekkende selectie naar Utrecht. Diego Capel, Fredy Montero en André Martins zijn bijvoorbeeld drie grote namen uit het topvoetbal. WK-gangers Rui Patrício en Islam Slimani waren er bij op Zoudenbalch, maar zaten niet in de wedstrijdselectie. De echte topper kwam in de tweede helft nog in het veld: William Carvalho. De Portugees staat in de belangstelling van veel internationale topclubs.

Ballen voorlangs
Een volgepakt en sfeervol Sportcomplex Zoudenbalch, met naar schatting tussen de 2.000 en 3.000 mensen, waarvan ook veel Portugezen, zagen onder uitstekende weersomstandigheden twee ploegen die in de openingsfase vol voor een doelpunt gingen. Al in de tweede minuut schoot Leon de Kogel na een voorzet vanaf links de bal voorlangs. Aan de andere kant was Diego Capel dichtbij een voorsprong. Ook zijn poging miste het doel.

Twee doelpunten voor rust
Gaandeweg de eerste helft namen de bezoekers het initiatief in handen, en dat leidde tot de 0-1; uit een rebound scoorde de alerte André Martins het eerste doelpunt van de avond. Sporting, komend seizoen uitkomend in het hoofdtoernooi van de Champions League, drukte op dit moment FC Utrecht terug en bleef naar hartenlust aanvallen. Nadat een lepe stiftbal van Fredy Montero door Robbin Ruiter uit het doel werd geslagen, viel dan toch de goal. Adrien Silva’s schot werd door Ruiter niet afdoende gekeerd, waardoor Cédric Soares de bal kon binnenschuiven: 0-2. Dit was ook de ruststand.

Mogelijkheden en gemiste strafschop
Na de pauze, en met nieuwe gezichten in het veld, kon FC Utrecht wat meer een vuist maken tegen Sporting. Gyliano van Velzen was in de punt van de aanval bij vlagen gevaarlijk. Na een steekbal van Yassin Ayoub schoot de aanvaller de bal voorlangs. De thuisploeg bleef in deze fase aanvallen. Een verrassende vrije trap van Jens Toornstra viel voor de voeten van de slim ingelopen Nacer Barazite, maar zijn inzet miste rakelings het doel. De grootste Utrechtse kans moest toen nog komen. Een handsbal van Sporting leidde tot een strafschop. Jens Toornstra ging achter de bal staan, maar de doelman wist de bal uit de rechterhoek te ranselen.

Slotakkoord voor Tanaka
Een paar minuten later lag hij er aan de andere kant in. Invaller Junya Tanaka scoorde de derde Portugese goal. De Japanner schoof de bal uit een voorzet binnen. Nacer Barazite en Adam Sarota waren nog dichtbij een treffer, maar hun afstandsschoten gingen er net niet in.

Zo verloor FC Utrecht op een sfeervol Zoudenbalch met 3-0 van Sporting.

FC Utrecht – Sporting Lissabon 0-3 (0-2)
20′ André Martins, 0-1
33′ Cédric Soares, 0-2
77′ Junya Tanaka, 0-3

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter (59′ Jeroen Verhoeven), Ramon Leeuwin (45′ Mark van der Maarel), Chris Kum, Anouar Kali (45′ Yassin Ayoub), Willem Janssen (63′ Mark Diemers), Jens Toornstra, Leon de Kogel (45′ Nacer Barazite), Gévero Markiet, Danny Verbeek (63′ Adam Sarota), Yannick Cortie, Gyliano van Velzen (74′ Fernando Quesada).

Opstelling Sporting Lissabon:

Marcelo Boeck, Cédric Soares, Mauricio Nascimento, Eric Dier (80′ Paolo Oliveira), Jefferson Nascimento (80′ Ricardo Esgaio), André Martins (46′ Carlos Mané), Oriol Rosell (64′ William Carvalho), Adrien Silva (80′ Simeon Slavchev), Andre Carrillo Diaz (74′ Mahmoud Fadlalla ‘Shikabala’), Fredy Montero (74′ Junya Tanaka), Diego Capel (46′ João Mário).

FC Utrecht verliest van Sporting Lissabon 0-3 (0-2)

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.