Jong Feyenoord/Excelsior – Jong Ajax 3-1

Jong Ajax heeft maandagavond van Jong Feyenoord/Excelsior verloren. In Stadion Woudenstein eindigde de mini-Klassieker in de Beloften Eredivisie in een 3-1 nederlaag voor het team van de trainers Bryan Roy en Albert van der Dussen. Invaller Darko Bodul scoorde vlak voor tijd de eretreffer.jeroen verhoeven feyenoord ajax
Jong Ajax incasseerde de vierde nederlaag van het seizoen op het kunstgras in Rotterdam. Op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Feyenoord slaagde Ajax er niet in te winnen. ,,Een lesje in effectiviteit”, zo typeerde Roy de nederlaag na afloop. ,,Van de kansen die zij kregen schoten ze er drie in. Wij scoorden slechts één keer.”

Al voor rust keek Jong Ajax tegen een 2-0 achterstand aan. Andréa Fileccia was twee keer trefzeker. Na 25 minuten kopte de Belgische spits de openingstreffer binnen. Zes minuten later was Fileccia opnieuw succesvol voor Feyenoord.

In de tweede helft verbeterde het spel van Jong Ajax. Het team van Roy en Van der Dussen werd gevaarlijker, maar kon de achterstand tegen het nog ongeslagen Feyenoord niet meer wegwerken. Na ruim een uur spelen werd de nederlaag zelfs nog groter toen verdediger Ramsteyn de score verder opvoerde. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij de bal met rechts in de linkerhoek: 3-0. Kort voor tijd scoorde invaller Darko Bodul tegen namens Jong Ajax. De spits bepaalde met zijn doeltreffende schot de eindstand op 3-1.

,,Tot aan de zestienmeter zag het er goed uit”, vond Roy. ,,Maar het gaat ook om het vervolg van de aanval. Pas dan kan je echt gevaarlijk worden. Toch zag ik vanavond veel strijdlust bij onze jonge ploeg. Het is negatief dat je weer tegen een nederlaag aanloopt, maar we maken ons geen zorgen. We hebben er alle vertrouwen in dat het dit seizoen goed komt.”

Maandag 11 oktober komt Jong Ajax opnieuw in actie. Die avond staat er een thuiswedstrijd tegen de beloften Jong FC Groningen op het programma. De aftrap op sportcomplex de Toekomst is om 18:30 uur.

Jong Ajax: Verhoeven; Van Rhijn, Ooijer, Kappelhof, Burnet (61’ Bodul); Bonevacia, Overtoom (68’ Donald), Sneijder; Özbiliz, Ebicilio en Zeegelaar.

Tekst : Ajax.nl

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.