FC Volendam verspeelt punten in laatste minuut tegen Jong PSV

Trainer Robert Molenaar wreef zich vorige week in de handen, toen zijn selectie weer de contouren kreeg van de wedstrijden in de eerste periode, in de hoop dat de blessures nu een tijdje weg zouden blijven. Maar tegen Jong PSV ontbrak toch weer Kees Kwakman. Een gevoelige aderlating, want na twee eerdere, doelpuntloze nederlagen tegen de beloften van PSV, daagde de ploeg zich nu uit niet alleen punten maar ook doelpunten te scoren. Dat scoren lukte, maar de volle winst werd door de neus geboord.

FC Volendam startte zoals verwacht afwachtend, omdat er toch wel een goed ingespeeld elftal in het veld tegenover hen stond. Met Bergwijn, Leemans en Poulsen, om er maar een paar te noemen, zou elk elftal in de Jupiler League zich rijk voelen. De ploeg van Jong PSV liet FC Volendam het initiatief om er bij balbezit razendsnel uit te komen. Al vroeg werd gestoord, wat een kwartier lang aan beide kanten amper werk voor de doelmannen opleverde. De eerste mogelijkheid was voor Jong PSV, toen Leemans een vrije trap mocht nemen. Deze werd hoog over geschoten. Aan de andere kant werd FC Volendam gedwongen tot pogingen uit de tweede lijn. Jack Tuijp waagde het, maar met links had dat schot geen kracht. In de laatste tien minuten kreeg FC Volendam wat meer lef. Over rechts wist Elson Hooi heel knap voor te zetten, maar zowel Bert Steltenpool als Gyliano van Velzen hadden een schoenmaat te klein aangetrokken. Een prima combinatie met Rafik el Hamdi leverde vervolgens weer een prima voorzet op, maar ook nu kon niet afgewerkt worden. De 0-0 was een logisch gevolg van twee verdedigingen die stonden als een huis en twee aanvalslinies die amper ruimte kregen om dichtbij de keepers te komen.

Het tweede bedrijf leek hetzelfde laken van het pak, maar al na zes minuten mkocht Gyliano van Velzen naar binnen snijden. Zijn directe bewaker belemmerde het zicht voor doelman Koopmans, zodat de plaatsbal van Gyliano van Velzen exact langs de paal in het doel verdween. Het eerste doelpunt in Eindhoven sinds FC Volendam tegen de beloften van Jong PSV speelt. Twee minuten later was het weer raak. FC Volendam mocht op 25 meter van het doel een vrije trap nemen. Erik Schouten waagde het erop en trof in de kruising het doel (0-2). Hoewel FC Volendam hierna stevig grip op de wedstrijd kreeg, kon het niet voorkomen dat een snelle omschakeling Boljevic de kans gaf een fraai goal achter Jeroen Verhoeven te produceren. De spanning was helemaal terug in de wedstrijd. Jong PSV kwam nu vol uit de schulp en zette FC Volendam overal vast. FC Volendam zette Kevin van Kippersluis voor Gyliano van Velzen en Soufiane Laghmouchi voor Elson Hooi in. Twee verse aanvallers om de beslissing te forceren. Ook Rafik el Hamdi, die een prima wedstrijd speelde, werd gewisseld voor Dylan Mertens. In de 90e minuut stuitte Henny Schilder in de ogen van de scheidsrechter onreglementair, wat Jong PSV een strafschop opleverde en de gelijkmaker door Leemans. Daarmee maakte Davy Otto geen vrienden bij FC Volendam. De bal was in de ogen van de spelers amper op de lijn van het strafschopgebied. In plaats van eindelijk de punten te kunnen meenemen, was het een zeperd en niet verdiend.

Opstelling Jong PSV: Koopmans; Van Vlerken, Koch, De Wijs, Poulsen, Leemans, Gudmundsson, Paal, Bergwijn, Lundqvist, Boljevic

Opstelling FC Volendam: Jeroen Verhoeven, Ties Evers, Henny Schilder, Erik Schouten, Daan Klinkenberg, Raoul Esseboom, Elson Hooi (73. Soufiane Laghmouchi), Rafik el Hamdi (89. Dylan Mertens), Bert Steltenpool, Jack Tuijp, Gyliano van Velzen (83. Kevin van Kippersluis)

FC Volendam verspeelt punten in laatste minuut tegen Jong PSV

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.