Jeroen Verhoeven Kijkt terug op mooie periode

jeroen verhoeven willem II - ajaxHet is inmiddels iets meer dan een week geleden dat het contract van Jeroen Verhoeven bij Ajax afliep. De doelman stond drie jaar onder contract bij de landskampioen en maakte veel mee in die periode. Ajax Showtime benaderde de speler voor een korte terugblik. ‘Ik heb een fantastische tijd gehad.’

Verhoeven kwam in 2009 over van FC Volendam en maakte als derde doelman uiteindelijk niet veel minuten bij Ajax. De keeper stond echter altijd paraat, bleef positief en genoot met volle teugen. ‘Ik kijk terug op een hele mooie tijd bij Ajax, met heel veel mooie herinneringen’, vertelt Verhoeven. ‘Ik heb echt een fantastische tijd gehad en prijzen gepakt. Ik ben verliezend nu KNVB beker finalist,winnaar van de KNVB beker en we hebben natuurlijk twee landskampioenschappen behaald. Zelf heb ik natuurlijk ook Europees gespeeld tegen Anderlecht en tegen Spartak Moskou.’

‘Als ik drie jaar terug zou kunnen in de tijd, zou ik zeker weer dezelfde stap genomen hebben’, vertelt Verhoeven verder. ‘Ik ben een persoon die vind dat als je een beslissing neemt, je er volledig achter moet staan. De enige slechte keuze is geen keuze.’

Verhoeven kwam zoals eerder vermeld in 2009 naar Ajax over van Volendam, een relatief kleine club waar hij een enorme status had bereikt. Bij Ajax kwam de doelman terecht in een andere wereld, waar hij soms extreem kritisch werd benaderd door bepaalde media. ‘Je weet dat wanneer je bij Ajax voetbalt, alles onder een vergrootglas ligt. Dat is wel eens lastig, maar ook niet minder leuk om meegemaakt te hebben’, legt Verhoeven uit. ‘Je krijgt door de media snel een stempel, waar je bijna niet vanaf kan komen. Wij hebben als groep in deze turbulente seizoenen laten zien  dat wij een goede groep waren en dat weinig tot niks ons van ons doel kon afleiden, het kampioenschap.’
Waar de media dan soms kritisch waren op de doelman en in alle hevigheid geprobeerd hebben om een stempel op hem te drukken, waren de trainers altijd laaiend enthousiast over hem. Zowel Martin Jol als diens opvolger Frank de Boer staken hun bewondering voor de doelman niet onder stoelen of banken. Hoe zou dat komen? Verhoeven: ‘Dat zou je aan de trainers moeten vragen. Ik kan alleen zeggen dat ik in drie jaar tijd slechts één keer geblesseerd ben geweest en dat was een breuk in mijn hand. Ik brak mijn hand tijdens de training, doordat ik tegen een hekje aan kwam met mijn hand, toen we erover heen moesten springen. Dus ik was verder eigenlijk altijd beschikbaar voor de trainers en fit om mijn taak goed uit te kunnen voeren.’

jeroen verhoeven op training ajaxOok nu hij zonder club zit is de speler topfit. Wie Verhoeven volgt op Twitter weet dat de doelman zelden stil zit. Een duurloop hier, een fietstocht daar; altijd sport de doelman. De grote vraag is natuurlijk of we hem binnenkort weer in de Eredivisie zullen zien sporten. ‘Ik heb op dit moment nog geen club’, vertelt Verhoeven. ‘Ik ben hard aan het trainen voor mezelf. Ik wil graag spelen bij een club of actief zijn in een andere rol, zodat ik nog belangrijker kan zijn voor een club en team. Ik sta voor veel opties open. Misschien speelt het beeld wat de media over mij hebben gecreëerd wel mee, maar ik wil graag het tegendeel bewijzen.’

En wij van Ajax Showtime hopen van harte dat de doelman de kans krijgt om dat tegendeel waar te maken. Vast staat dat Verhoeven een mooie tijd bij Ajax heeft gehad en wellicht zullen we hem in de toekomst opnieuw in een Ajaxtenue zien. ‘Ik heb vanaf mijn veertiende tot mijn negentiende bij Ajax in de jeugd gespeeld en natuurlijk de afgelopen drie jaar bij het eerste elftal. Ik ben geen waarzegger, dus ik kan niet zeker zeggen of ik ooit terug zal keren, in wat voor functie dan ook. Voetbal is in ieder geval een wereld waar alles mogelijk is’, besluit de cult held.

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.